Šetnja Katalonaca do Donjecka

Barsa je prošle srijede u Kataloniji pokazala koja je razlika između velikih i malih klubova, postigla je pet golova i tako potpuno stavila u drugi plan partiju Ukrajinaca koji su na „Nou Kampu” uvjerili Evropu da nisu zalutali u elitu
0 komentar(a)
Lućesku, Foto: REUTERS
Lućesku, Foto: REUTERS
Ažurirano: 11.04.2011. 16:38h

Šahtjorove šanse da može da napravi Barseloni probleme u revanšu četvrtfinala su ravne nuli, pa je sjutrašnji meč u Donjecku, makar na prvi pogled, riješen svake neizvjesnosti.

Barsa je prošle srijede u Kataloniji pokazala koja je razlika između velikih i malih klubova, postigla je pet golova i tako potpuno stavila u drugi plan partiju Ukrajinaca koji su na „Nou Kampu” uvjerili Evropu da nisu zalutali u elitu. Međutim, za šest dana nisu mogli da izmisle ništa novo, pa je trener „rudara” Mirćea Lućesku bio iskren:

- Želimo da pobijedimo, ali je suvišno prijetiti Barseloni nakon one prve utakmice. Moj tim već godinama napreduje, prvo smo osvojili Uefa kup, sada smo u četvrtfinalu Lige šampiona, ali smo naišli na bolji tim. Ipak, želimo da iz ovog dvomeča izađemo uzdignute glave, to smo zaslužili - rekao je Rumun na klupi Šahtjora.

Možda i jedini čovjek u Šahtjoru koji vjeruje da je čudo moguće je Luiz Adrijano, napadač koji se ispromašivao u prvom meču.

- Nije nam cilj samo da pobijedimo. Želimo da odemo u polufinale. Barselona nas je pobijedila sa 5:1 i zašto mi ne bismo bili sposobni da uzvratimo i slavimo sa 4:0. Pobijedili smo Romu rezultatom 3:0, dakle, treba nam samo još gol više. Pred nama je 90 minuta igre i vjerujemo da možemo da prođemo Barselonu - pucao je od optimizima Brazilac koji će danas da napuni 24 godine.

Adrijano se, dakle, nada da njegov tim može da ispiše istoriju, ali će sve biti teže ako se zna da neće igrati povrijeđeni kapiten Darijo Srna, te suspendovani Razvan Rat. Na drugoj strani, izostaće Andres Inijesta koji odrađuje kartone.

Barselona ovaj meč doživljava sasvim drugačije od protivnika, jer ga Pep Gvardiola vidi kao idealnu pripremu za dvije utakmice sa Realom - prvi je u subotu u Primeri, a drugi u srijedu u finalu Kupa Kralja. Ipak, igra na trijumf se podrazumijeva.

- Bez obzira na sve, moram da uvjerim igrače da nam i u Donjecku treba pobjeda, jer samo one drže atmosferu - istakao je Gvardiola.

Pedro Rodriges se nadovezao:

- Nijedan tim ne shvatamo olako, ni Šahtjor neće da bude izuzetak - rekao je španski reprezentativac.

Šahtjor - Barselona (prvi meč 1:5)

Donjeck - Stadion „Donbas arena”. Sudija: Florijan Mejer (Njemačka). Početak u 20.45.

Šahtjor (4-2-3-1): Pjatov - Kobin, Išenko, Rakitskij, Ševčuk - Mhitarjan, Hubšman - D. Kosta, Žadson, Vilijan - Luiz Adrijano.

Barselona (4-3-3): Pinto - Adrijano, Pike, Milito, Maksvel - Ćavi, Buskets, Keita - Mesi, Vilja, Afelaj.

Bonus video: