Venger: Leman je pokazao autoritet

Tokom meča protivnici su u nekoliko navrata imali šanse iz prekida, ali on se izuzetno pokazao", dodao je trener Arsenala.
0 komentar(a)
Jens Leman, Foto: Reuters
Jens Leman, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.04.2011. 16:15h

Trener Arsenala Arsen Venger rekao je danas da ne sumnja da će golman Jens Leman izdržati pritisak i dobro braniti do kraja sezone.

Zbog mnogobrojnih povreda golmana u Arsenalu ove sezone, Venger je odlučio da pozove 41-godišnjeg Lemana da brani za klub do kraja šampionata, iako je njemački golman u junu prošle godine saopštio da završava karijeru.

Leman je juče branio protiv Belkpula, pošto se na zagrijavanju uoči utakmice povrijedio Manuel Almunija. Arsenal je pobijedio sa 3:1, a to je bila Lemanova 200. utakmica za "tobdžije".

"Nisam bio zabrinut jer sam dobrog golmana zamijenio dobrim golmanom. Leman je dobro obavio posao, donosio je dobre odluke", rekao je Venger.

"Nije imao mnogo posla jer smo dobro kontrolisali utakmicu. Dobro organizuje ekipu i ima autoritet. Tokom meča protivnici su u nekoliko navrata imali šanse iz prekida, ali on se izuzetno pokazao", dodao je trener Arsenala.

Arsenal se bori za titulu u Premijer ligi, nalazi se na drugom mjestu na tabeli sa 62 boda i za prvoplasiranim Mančester junajtedom zaostaje sedam bodova, ali ima i utakmicu manje.

Bonus video: