Toti: Nisam još za staro gvožđe

"To je bio moj odgovor svima onima koji su me kritikovali, a te kritike su me boljele", kaže Toti.
0 komentar(a)
Toti, Foto: Reuters
Toti, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.04.2011. 11:25h

Kad je najteže, kapiten je tu – sa dva gola protiv Udinezea, Franćesko Toti je najzaslužniji za pobjedu Rome (2:1), kojom su Rimljani smanjili zaostatak u odnosu na Udineze, i ostali u trci za četvrto mjesto koje vodi u Ligu šampiona.

“Više od moja dva gola su značajna tri boda, jer je meč sa Udinezeom bio biti ili ne biti za nas. Uspjeli smo da upišemo veliku pobjedu protiv velike ekipe koja se nije predavala do kraja. Nakon što su izjednačili, mi smo imali odličnu reakciju, i dolazali smo da smo jedinstveni ekipa koja želi da postiže dobre rezultate”,

Toti je prvi gol postigao iz penala, takozvanom “kašikom”, prvi put od 2007. godine, a drugi gol, za pobjedu, postigao je bukvalno u posljednjim sekundama meča.

“”Kašika”? U odlučujućim trenucima meča se pokažu veliki igrači. Imao sam želju da na taj način šutiram penal, jer nijesam dugo to uradio, a htio sam svima da dokažem da nisam za “staro gvožđe”. To je bio moj odgovor svima onima koji su me kritikovali, a te kritike su me boljele. Mogu sve da uradim, sve mi polazi za nogom, i zadovoljan sam zbog toga, ali prije svega zbog ekipe koja je pokazala karakter i veliku želju za pobjedom. Na fizičkom planu se odlično osjećam. Tako dobro mi, iskreno, nije bilo ni sa 20 godina. Sada imamo veliki entuzijazam, pokazali smo da zaslužujemo Ligu šampiona i do kraja ćemo se boriti da stignemo do tog cilja”, dodao je Toti, koji je sa 11 golova prvi strijelac Rome u ovom prvenstvu.

Montela: Prije meča sam pomislio da će promašiti penal

Interesantan detalj oko Totijevog penala otkrio je trener Rome Vinćenco Montela.

“Prije utakmice sam pomislio da će Toti promašiti penal ako nam bude sviran i ako ga on bude izvodio. Tu misao sam zadržao za sebe”, kazao je Montela.

Trener Rome se potom osvrnuo na važnu pobjedu.

“Momci su pokazali veliku želju za pobjedom. Nakon što su izjednačili neposredno prije 90. minuta, bilo je teško očekivati da će imati tu volju. Međutim, zadovoljan sam što je bilo upravo suprotno, napadali smo sa šest igrača rizikujući da primimo još jedan gl iz kontranapada. Srećom, nagrada je stigla na kraju”, dodao je Montela.

Bonus video: