Grof slomio Kuban u 83.

Dinamo iz Moskve protiv Kubana iz Krasnodara stigao do pobjede (1:0) golom Semšova u 83. minutu
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.04.2011. 17:51h

Moskovski Dinamo našeg Miodraga Božovića Grofa slavio je protiv Kubana iz Krasnodara u četvrtom kolu ruske Premijer lige. Jedini gol za "policajce" u teškoj pobjedi od 1:0 postigao je Igor Semšov u 83. minutu, nakon duge lopte i sjajnog dodavanja glavom Kevina Kuranjija.

"Bilo je teško doći do pobjede. U prvom poluvremenu imali smo puno problema, jer se Kuban dobro branio i nije nam ostavio prostor da napadamo. U drugom poluvremenu smo igrali dobro, imali smo nekoliko sjajnih momenata. Na nesreću, dali smo samo jedan gol. Ipak, ovo je za nas izuzetno važna pobjeda. Bila nam je neophodna i, hvala bogu - ostvarili smo je", prokomentarisao je Božović nakon meča za rusku televiziju NTV.

Dinamo nakon četiri kola ima polovičan učinak, po dvije pobjede i poraza, pošto je na svom terenu slavio protiv Rostova (3:1) a u gostima izgubio od Lokomotive (3:2) i novog prvoligaša Volge (3:0).

"Želim da se zahvalim fudbalerima na zalaganju. Bila je ovo izuzetno teška nedjelja, jer je nakon poraza od Volge pritisak bio veliki. Momci su, na sreću, odradili dobar posao", rekao je Božović.

Dinamo je slavio protiv Kubana, ekipe koja je crnogorskoj javnosti posebno zapala za oko nakon slučaja sa Nikolom Nikezićem. Klub iz Krasnodara pokušao je da raskine ugovor sa crnogorskim internacionalcem batinama i pod prijetnjom pištolja, što mu je u prvom momentu uspjelo, ali samo do momenta dok skandal nije ugledao svjetlost dana.

"Uspješno smo odbijali napade Dinama sve do 60. minuta. Nakon toga je bilo dosta prostora između sredine i naše odbrane, što je Dinamo koristio. Nedostatak iskustva nas je spriječio da osvojimo željeni bod", rekao je trener Kubana, Rumun Dan Petresku.

Lokomotiva je bez povrijeđenog Baše poražena na gostovanju ekipi Krila Sovjetov (1:0), dok je Amkar sa Novakovićem i Đalovićem istim rezultatom izgubio u Krasnodaru od istoimenog tima, za koji je svih 90 minuta igrao Nikola Drinčić.

Bonus video: