Macari: U Napulju se osjećam kao Bog

"Ne izlazim često, jer me ljubav navijača „poremeti“. Ja želim da budem trener, i ako bih često šetao ulicama Napulja i slušao komplimente, to bi me dekoncentrisalo“, dodaje Macari.
0 komentar(a)
Valter Macari, Foto: Reuters
Valter Macari, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.04.2011. 12:30h

Napoli i dalje živi san da osvoji Skudeto, prvi od 1990. godine i ere Maradone. Milan bježi samo tri boda, a Napoli je ispred Intera, koji ima dva boda manje.

Na česte spekulacije da bi na ljeto mogao da promijeni sredinu, i eventualno preuzme Juventus, trener Valter Macari kaže da od toga nema ništa.

„Čuo sam, čak, da sam se nudio nekim ekipama, što apsolutni nije istina. Mene su uvijek tražili i u proteklih desetak godina uvijek sam ostvarivao postavljene ciljeve u klubovima u kojima sam radio. Zašto bih se onda nudio bilo kome? Bio bih kreten da to uradim....Istina je i da me niko nije tražio. Možda neko samo pokušava da me dekoncentriše, ali neće uspjeti. Ja sada mislim samo na meč sa Bolonjom“, ističe Macari.

Trener Napolija potom objašnjava zašto mu ne pada da mijenja sredinu.

„Imam nevjerovatan odnos sa navijačima. U Napulju se osjećam kao Bog. Ne izlazim često, jer me ljubav navijača „poremeti“. Ja želim da budem trener, i ako bih često šetao ulicama Napulja i slušao komplimente, to bi me dekoncentrisalo“, dodaje Macari.

Napoli će sjutra u Bolonji imati podršku čak 15 hiljada navijača.

„Takvo prisustvo naših navijača zaista predstavlja veliku pažnju prema ekipi, ali i veliki pritisak i razlog za ponos, kao što smo ponosni što smo uspjeli da se uvučemo između kolosa kakvi su Milan, Inter, Juventus i Roma“, ističe Macari.

Bonus video: