Zaneti: Sve je moguće u Gelzenkirhenu

“Razočarani smo zbog tih poraza, ali ova ekipa već šest godina, praktično, samo pobjeđuje, i mislim da je neko jedva dočekao ovakvu situaciju da bi nas kritikovao\\", kaže Zaneti.
0 komentar(a)
Havijer Zaneti i Leonardo, Foto: Reuters
Havijer Zaneti i Leonardo, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.04.2011. 10:04h

Nakon 2:5 na “Meaci” od Šalkea malo ko vjeruje da šampion Evrope može da nastavi odbranu titule. Međutim, kapiten Intersa Havijer Zaneti smatra da nije sve gotovo.

“Želimo da idemo do kraja. Svjesni smo da će to biti teško u Ligi šampiona, ali je sve moguće, i mi ćemo u revanšu igrati našu igru. Previše ofanzivna formacija u prvom meču? Igrali smo tako i ranije, i bilo je dobro. Nije to problem, protiv Šalkea smo napravili greške, ali idemo dalje. Sad prvo mislimo na Kjevo, pa ćemo se onda u miru skoncentrisati na revanš sa Šalkeom. U svakom slučaju, svjesni smo kvaliteta naše ekipe”, kaže Zaneti.

Inter je samo u nekoliko dana doživio dva debakla – u prvenstvu u gradskom derbiju od Milana (0:3) i Šalkea, i tako se odaljio od pehara u oba takmičenja.

“Razočarani smo zbog tih poraza, ali ova ekipa već šest godina, praktično, samo pobjeđuje, i mislim da je neko jedva dočekao ovakvu situaciju da bi nas kritikovao. Međutim, mi znamo kako sve to ide, pa se ne osvrćemo n ate kritike, već idemo naprijed. Začudio bih se da nas samo hvale…Navijači Intera ne treba da brinu, ne trebaju da budu opterećeni kritikama koje dobijamo ovih dana. Treba dam isle svojom glavom, a mi igrači znamo kako funkcionišu stvari – kad pobjeđuješ onda si fenomet, a gad gubiš ne vrijediš ništa ”, nastavlja Zaneti.

Zaneti je potom branio i trenera Leonarda.

“On je pravi čovjek, pravi gospodin u svakom smislu te riječi. On ima povjerenja u nas, i mi njemu vjerujemo. Od kada je došao, vidi se drugačiji Inter. Smatram da treba da nastavimo sa njim”, zaključio je Leonardo.

Bonus video: