Evra tvrdi da penala nije bilo

Dodirnuo sam prvo loptu, a potom i igrača i zato nije bilo razloga za penal. Nisam se uplašio nakon starta - kaže Francuz
0 komentar(a)
Patris Evra, Foto: REUTERS
Patris Evra, Foto: REUTERS
Ažurirano: 07.04.2011. 09:54h

Francuz Patris Evra, defanzivac Mančester junajteda, tvrdi da je sudija donio ispravnu odluku da ne dosudi penal za Čelzi nakon njegovog starta nad Ramirezom u finišu meča na „Stemford bridžu“.

- Iskreno nisam očekivao da sudija pokaže na jedanaesterac. Išao sam na loptu, a dodirnuo sam prvo loptu, a potom i igrača i zato nije bilo razloga za penal. Nisam se uplašio nakon starta, jer znam da penala nije bilo - istakao je 29-godišnji Evra.

„Crveni đavoli“ su napravili veliki korak ka polufinalu, a što je još važnije ostvarili su prvu pobjedu u gostima protiv Čelzija od 2002. godine.

Evra je pohvalio i strijelca jedinog gola Vejna Runija.

- Vejn je igrač vrhunskog kvaliteta. Na startu sezone više je radio za tim, zatvarao neke stvari u odbrani i zbog toga možda nije bio golgeterski raspoložen. Međutim, protiv Čelzija je pokazao klasu, radi se o velikom profesionalcu.

Menadžer Mančestera Aleks Ferguson kratko je prokomentariosao sporni detalj.

- Nisam još pogledao snimak tog duela, ali čini mi se da je Ramirez pokušao da iscenira najstrožu kaznu.

Golman Čelzija Peter Čeh tvrdi da se na televizijskom snimku jasno vidi da je postojao kontakt i da je sudija Alberto Undijano Maljenko morao da pokaže na penal.

- Mislim da su svi vidjeli što se dogodilo. Jasno se vidi i na televizijskom snimku, ali najvažnija osoba to nije vidjela, a to je bilo ključno. Izgubili smo i pred nama je sada težak zadatak, ali nećemo se predati. Oni su svoju prvu priliku pretvorili u pogodak, nas gol nije htio i to je jedina razlika.

I Karlo Anćeloti još ne može da se pomiri da nije sviran penal, ali uvjeravana da ima njegov tim ima šansi da dođe do polufinala.

- Razočarani smo, ali na sreću pred nama je novih 90 minuta. Neće biti lako, ali prošle sezone smo u ovo vrijeme na “Old Trafordu” tražili pobjedu i osvojili titulu. Vjerujem da imamo snage i kvaliteta da dobijemo u revanšu i izborimo plasman u polufinale - optimista je italijanski stručnjak.

Bonus video: