Gvardiola: Još ništa nije gotovo

I protiv Betisa u Kupu nakon 5:0 u prvom susretu ubjedljivo poraženi u revanšu. I tada sam upozoravao, ali su me svi optužili za lažnu skromnost
0 komentar(a)
Pep Gvardiola, Foto: REUTERS
Pep Gvardiola, Foto: REUTERS
Ažurirano: 07.04.2011. 09:32h

Nakon sjajne igre i ubjedljive pobjede protiv Šahtjora u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona (5:1), trener Barselone Pep Gvardiola je bio zadovoljan, ali upozorio je da još nije gotovo i da slijedi 90 teških minuta u Donjecku.

- Nemojte vjerovati Mirčei Lučeskuu kada kaže da je sve riješeno. Ja kažem da nije jer smo i protiv Betisa u Kupu nakon 5:0 u prvom susretu ubjedljivo poraženi u revanšu. I tada sam upozoravao, ali su me svi optužili za lažnu skromnost. Rezultat jeste dobar, ali Šahtjor ima dobrog trenera, dobar tim i ja se još uvijek bojim. Još nismo u polufinalu i ne želim o tome da pričam - rekao je Gvardiola

Strateg španskog šampiona se osvrnuo i na greške u odbrani, koji je bilo dosta, a jedna od njih je i kažnjena kada je Jaroslav Rakitski savladao Viktora Valdeza.

- Bili smo oslabljeni neigranjem Erika Abidala i Karlosa Pujola, pa smo njihov izostanak morali nadomjestiti drugim kvalitetama. Igrači koje imam na raspolaganju su fizički odlično pripremljeni i znaju se boriti. Inače, ovo je već treća utakmica u kojoj je Leo Mesi bio odlučujući faktor, a da nije postigao pogodak. Sposoban je da nam donese pobjedu na mnogo načina – objasnio je Gvardioola.

Defanzivac Đerard Pike opet je uspio, kao i proptiv Viljareala samo četiri dana ranije, da pogodi mrežu.

- Šahtjor ima dobar tim, nekoliko sjajnih Brazilaca i bilo je veoma teško. Međutim, mislim da smo uradili dobar posao, ali vjerujem da smo napravili veliki korak ka polufinalu. Sigurno da svi i naši navijači žele polufinalne duele sa Realom, ali o tome ćemo razmišljati kada dođe vrijeme. Sada smo fokusirani na obaveze koje nas očekuju, a sigurno je i da ćemo u revanšu u Donjecku igrati na pobjedu - jasan je štoper Katalonaca i španske selekcije.

Bonus video: