Partizanu finale, Zvezdi aplauzi

Zvezda nadigrala i pobijedila vječitog rivala (1:0), ali joj to nije bilo dovoljno za prolaz u finale. Partizan prošao zahvaljujući trijumfu od 2:0 u prvoj utakmici
0 komentar(a)
zvezda, Foto: Reuters
zvezda, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.04.2011. 17:25h

Partizan se plasirao u finalu Kupa Srbije, nakon što je u revanšu na "Marakani" sačuvao dva gola prednosti iz prve utakmice. Zvezda je slavila sa 1:0, golom Andrije Kaluđerovića u 71. minutu, što joj je na kraju bilo dovoljno samo za aplauze sa sjevera - 2:1 za "crno-bijele" u ukupnom rezultatu.

Partizan će u finalu igrati sa Vojvodinom, koja je i u drugoj utakmici bila bolja od Sevojna - nakon 2:1 u prvom meču, Novosađani su slavili sa 1:0.

U vječitom derbiju, izabranici Roberta Prosinečkog nisu zaslužili ovacije samo zbog pobjede, već i zbog igre kakvu navijači Zvezde nisu gledali u posljednje četiri godine.

Tom svih 90 minuta "crveno-bijeli" su igrali viktorije pred Partizanovim golom, a osim pogotka promašili su još tri velike šanse da makar izbore penale. Kaluđerović i Borha u prvom, te Kaluđerović još jednom u finišu, nisu uspjeli da savladaju golmana Stojkovića.

Jedinu pravu šansu za Partizan, koji se cijeli meč grčevito branio, propustio je Lazevski pet minuta prije kraja.

Bonus video: