PSV u Lisabonu, Viljareal želi da ide do kraja

Viljareal, tim koji možda ima i najveći potencijal od svih osam u četvrtfinalu, mora da eliminiše Tvente ako želi da opravda priče o snovima o tituli
0 komentar(a)
Nilmar, Foto: REUTERS
Nilmar, Foto: REUTERS
Ažurirano: 06.04.2011. 12:48h

Nema velikana, svi su odavno eliminisani, ali u završnici Lige Evrope uzbuđenja ne može da fali.

Viljareal, tim koji možda ima i najveći potencijal od svih osam u četvrtfinalu, mora da eliminiše Tvente ako želi da opravda priče o snovima o tituli.

- Niko se ne zavarava da je Tvente lak protivnik, ali naše ambicije su velike i siguran sam da možemo da eliminišemo Holanđane. Tačnije, želimo da osvojimo ovo takmičenje i svejedno je ko nam je protivnik, jer moramo da pobjeđujemo sve redom - rekao je brazilski napadač Nilmar.

Tvente u prvi meč protiv „žute podmornice“ ulazi nakon velike pobjede protiv PSV-a u domaćem prvenstvu kojom je preuzeo prvo mjesto.

- Spremni smo za 180 minuta, jer se u prvom meču neće riješiti ništa. Viljareal možda jeste favorit na papiru, ali ne zaboravite - mi smo tim koji dolazi iz Lige šampiona - kazao je trener holandskog šampiona Mišel Prudom.

Koliko težak posao čeka Tvente pokazuje činjenica da Viljareal nije poražen u posljednjih šest utakmica u ovom takmičenju. Takođe, slavio je u svih šest mečeva na „Madrigalu“ ove sezone u Ligi Evrope. Tventeu, međutim, ide u prilog tradicija protiv Španaca - u posljednih pet duela je tri puta pobijedio (ima i dva poraza).

Drugi holandski predstavnik, PSV, gostuje Benfiki i traži povoljan rezultat pred revanš na „Filipsu“.

- Teško da smo mogli da dobijemo težeg protivnika, ali nismo bez šansi. Imamo iskustvo i ono može da presudi - istakao je Mađar iz PSV-a Balaš Džudžak.

Duel Portugalaca i tima iz Ajndhovena je ujedno i repriza finala Kupa šampiona iz 1988. godine (bolji je bio PSV).

Porto je favorit u dvomeču sa Spartakom iz Moskve i vjeruje da će i sa „crveno-bijelima“ imati sreće kao i protiv CSKA kojeg je izbacio u osmini finala.

Posljednji par čine Dinamo iz Kijeva i Braga.

Četvrtfinale

Porto - Spartak Moskva

Benfika - PSV

Viljareal – Tvente

Braga - Dinamo Kijev

Polufinale

Braga/Dinamo K. - Benfika/PSV

Porto/Spartak Moskva - Viljareal/Tvente

Bonus video: