Šalke ponizio šampiona, Real se poigrao sa Totenhemom

Šalke je spektakularnom pobjedom od 5:2 ponizio Inter i praktično ga eliminisao iz Lige šampiona. Real pobijedio Totenhem sa 4:0
56 pregleda 0 komentar(a)
Šalke, Foto: REUTERS
Šalke, Foto: REUTERS
Ažurirano: 05.04.2011. 21:05h

Italijanski mediji su poraz Intera od Šalkea proglasili samoubistvom, ali teško da je tako - velikog Intera je ubio Njemac koji je u Milanu uradio nešto za šta se mislilo da je nezamislivo.

Šalke je dao pet golova Interu na „Meaci”, pa je postalo jasno da je šampion dotakao dno - u četiri dana je na istom stadionu doživio težak poraz od Milana, a onda ga je „sačekao” prosječni njemački predstavnik i otkrio mu sve ovogodišnje boljke.

Bio je to, na kraju krajeva, krah ekipe koja se muči od starta sezone (tačnije, od kada nema Žozea Murinja), pa se i Leonardov sistem, koji se držao dugo, odjednom potpuno raspao. Pukao je u paramparčad pred očima Masima Moratija koji Brazilcu sigurno neće oprostiti ovu blamažu.

Inter je, dakle, praktično već eliminisan, a Real je gotovo u polufinalu - Madriđani su na svom terenu pobijedili Totenhem sa 4:0 i primirili tu zahuktalu ostrvsku ekipu...

Šou Stankovića pa potop!A ko bi rekao šta Inter očekuje nakon što je Dejan Stanković poslije samo 27 sekundi donio prednost. Takav gol se rijetko viđa - Nojer je izašao van kaznenog prostora i odbio loptu do centra gdje je sačekao Stanković i volej udarcem proslijedio u mrežu.

Mislilo se da se Interu otvara sve, ali to nije želio Šalke - na poluvremenu je imao 2:2 (strijelci Matip i Edu), pa je i gol povratnika Dijega Milita bio samo jedan u nizu na prepunoj „Meaci”.

Njemački tim se razigrao tek u nastavku, pa je za tren oka na semaforu bilo 2:4, uz autogol Ranokje i crveni karton Kivua. Šampion se našao u konopcima, a Leonardo je propadao pored aut-linije...

- Šalke nas je nadigrao, tačno je znao šta želi. Poraz je potpuno zaslužen, nismo bili na nivou Lige šampiona i zato smo grubo kažnjeni - rekao je Leonardo, a onda i prvi put od kada je u Interu pokazao znake nervoze:

- Na sebi nosim etiketu trenera sa igrom iz snova. Ne znam zašto je to tako, možda zato što sam Brazilac.

Inter je imao šansi, mogao je i da vodi 4:2 umjesto da bude obrnuto, ali je Šalke sa igračem više radio šta je htio - Hurado je pogodio stativu u finišu, Edu je bio otkrovenje utakmice, a onda je i stavio tačku na meč sjajnim golom sa ivice šesnaesterca.

Raul je dao gol za 2:3 i to mu je 71. u evropskim takmičenjima.

- Ovo je noć u kojoj moramo da slavimo. Pet golova prvaku Evrope ne daje često, ali mi smo bili savršeni. Na pravom smo putu, ali u revanšu je oprez neophodan - riječi su Raula.

Faktor Murinjo u Madridu

Dok se Inter patio u Milanu, Murinjo je sa Realom radio sve ono što je prošle godine unosilo mir među navijače „crno-plavih”. „Merengesi” su sae našalili sa Totenhemom, pa je konačan rezultat (4:0) najbolji pokazatelj šta se radilo na „Bernabeuu”.

Još kada je Piter Krauč dobio drugi žuti karton nakon gola Adebajora, Murinjo se sve otvorilo - onda je mogao da mirno „igra svoju igru” i da se iživi na ekipu Harija Rednapa.

- Sve je od starta krenulo kako ne valja. Pred sam početak je otkazao Lenon, onda je došao rani gol, pa crveni karton. I pored toga, u prvom poluvremenu smo bili dobri, mogli smo da damo koji gol - rekao je Rednap.

Međutim, osjetio je šta znači igrati protiv Reala.

- Deset protiv 11 igrača nije lako i to protiv sjajne ekipe, koja je bila veoma raspoložena - kazao je Englez.

Murinjo je sijao od sreće.

- Bolje je 4:0 nego 0:0 - našalio se Portugalac na svoju izjavu u najavi meča da bi i remijem bez golova bio zadovoljan. Rezultat je odličan, ali nije ništa riješeno, jer moramo da budemo ozbiljni i u revanšu. Međutim, poznajem engleske timove i spreman sam na sve - istakao je Murinjo.

Real M. - Totenhem 4:0

Madrid - Stadion „Santjago Bernabeu”.Sudija: Feliks Brih (Njemačka). Strijelci: Adebajor u 5, 57, Di Marija u 72, Ronaldo u 87. minutu. Žuti kartoni: Adebajor, Pepe (Real Madrid), Krauč, Van der Vart, Defo (Totenhem). Crveni karton: Krauč (Totenhem).

Real Madrid (4-2-3-1): Kasiljas - Serhio Ramos, Pepe, Rikardo Karvaljo, Marselo - Ćavi Alonso, Kedira (L. Dijara) - Di Marija (Kaka), Ozil, Kristijano Ronaldo - Adebajor (Iguain).

Totenhem (4-4-1-1): Gomeš - Ćorluka (Basong), Galas, Doson, Asu-Ekoto – Dženas, Sandro, Modrić, Bejl - Van der Vart (Defo) - Krauč.

Inter - Šalke 2:5

Milano - Stadion „Đuzepe Meaca”. Sudija: Martin Etkinson (Engleska). Stanković u 1, Milito u 34. za Inter, Matip u 17, Edu u 40. i 75, Raul u 53. i Ranokja (autogol) u 57. minutu. Žuti kartoni: Stanković, Kivu (Inter), Farfan, Sarpei, Papadopulos, Raul (Šalke). Crveni karton: Kivu (Inter).

Inter (4-3-1-2): Žulio Sezar - Majkon, Ranokja, Kivu, Zaneti – Stanković (Karja/Kordoba), Mota (Nagatomo), Kambijaso - Snajder - Milito, Eto.

Šalke (4-4-2): Nojer - Učida, Matip, Hevedes, Sarpei - Hurado (Draksler), Papadopulos, Baumjohan (Šmic), Farfan - Raul (Karimi), Edu.

Bonus video: