Čelzi spremio osvetu Mančesteru

Kada se moji fudbaleri sjete finala u Moskvi, ne osjećaju se baš najbolje. Mislim da bi to mogla da bude dobra motivacija", kazao je trener Čelzija Karlo Anćeloti
0 komentar(a)
čelzi, Foto: Reuters
čelzi, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.04.2011. 18:33h

Tri godine nakon dramatičnog finala u Moskvi, Mančester junejted i Čelzi ponovo će se sudariti u Ligi šampiona.

Bio je to vjerovatno najtužniji dan u istoriji Čelzija. Dok je Teri hvatao zalet sa penala, navijači londonskog kluba pogledali su u oči prvoj tituli evropskog šampiona u istoriji. Sve ostalo kao da je režirao Hičkok - klizanje, stativa, odbrana Van der Sara Anelki i treće slavlje Mančester junajteda u Ligi (Kupu) šampiona.

Engleski mediji napisali su tada da je kišovita moskovska noć maja 2008. godine bila i posljednja šansa ove generacije Čelzija da osvoji Ligu šampiona. Ali, možda nije posljednja - kada večeras na "Stemford bridžu" krene lopta sa centra, opet će tu biti Teri, Lampard, Drogba...

I tražiće veliki revanš protiv Mančestera, iako finale iz Moskve niko nikada neće moći da im nadoknadi.

"Kada se moji fudbaleri sjete finala u Moskvi, ne osjećaju se baš najbolje. Džon Teri se ne osjeća srećan, ostali fudbaleri se ne osjećaju srećni. Mislim da bi to mogla da bude dobra motivacija", kazao je trener Čelzija Karlo Anćeloti i pogledao ka samoj završnici:

"Taj poraz kao da je bio sudbina. Možda je pravo vrijeme da Čelzi uradi nešto u Ligi šampiona".

Nakon što je ove sezone žestoko zaostao za Mančester junajtedom u Premijer ligi, Čelzi će svom velikom rivalu pokušati da uzvrati u Ligi šampiona. Duel u Londonu ujedno je i derbi četvrtfinala, jer su dva engleska tima u posljednjih šest godina po tri puta osvajali jednu od najjačih liga u Evropi, Premijer ligu.

"Neće ništa biti odlučeno nakon prve utakmice, ali igramo kod kuće i to je dovoljan razlog da se osjećamo dobro", kazao je Petr Čeh, golman Čelzija.

Iako je najvažniju utakmicu izgubio (maj 2008), Čelzi ima odličan skor protiv Mančester junajteda na svom stadionu, jer je od posljednjih devet utakmica dobio čak šest, uz tri neriješena rezulata. "Plavi" su, takođe, samo jednom izgubili od Mančestera u eri Karla Anćelotija, i to na "Old trafordu" 2009, kada je bilo 3:1.

"Čelziju je ovo posljednja šansa da spasi sezonu. Oni su u blagoj prednosti jer imaju dobre rezultate protiv nas, ali ovo je Liga šampiona i ništa unaprijed ne može da se predvidi", rekao je Nemanja Vidić, navjeći adut Mančester junajteda u odbrani.

Rio Ferdinand je povrijeđen, pa će društvo srpskom defanzivcu u odbrani praviti Smoling.

"Rio je trenirao tokom nedjelje, a da će biti spreman za utakmicu, iskreno ne vjerujem", rekao je Aleks Ferguson, trener Mančester junajteda.

Za razliku od Ferdinanda, Vejn Runi je preskočio jučerašnji trening, ali za razliku od Ferdinanda - on će biti u sastavu.

"Siguran sam da će Runi biti spreman za utakmicu", dodao je Ferguson.

Škotski trener na kraju je objelodanio cilj:

"Želim da postignemo gol, eventualno dva. Drago mi je što revanš igramo na Old trafordu, biće fantastična atmosfera. Nadam se da ćemo se vratiti sa prednošću", rekao je Ferguson.

Najveća misterija utakmice biće Fernando Tores - još čeka na gol u dresu Čelzija, a protiv Mančester junajteda je uvijek pogađao.

Čelzi - Mančester junajted

London - Stadion "Stemford bridž". Sudija: Undijano Maljenko (Španija). Početak u 20.45.

Čelzi (4-4-2): Čeh - Bosingva, Ivanović, Teri, Ešli Kol - Lampard, Esjen, Maluda, Ramires - Anelka, Tores.

Mančester junajted (4-4-2): Van der Sar - Fabio da Silva, Smoling, Vidić, Evra - Kerik, Skols, Valensija, Nani - Runi, Ćićarito.

Bonus video: