Rakojević smijenjen, Mijanović novi kormilar

Očigledno da je trenutna situacija zahtijevala određenu reakciju, kako bi se što prije prebrodila rezultatska kriza", kazao je direktor Sutjeske Andrija Vujović.
52 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Rakojević, Foto: Savo Prelević
Nikola Rakojević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.04.2011. 14:42h

Ljubav između Sutjeske i Nikole Rakojevića nije dugo trajala – nakon loših rezultata u proljećnom dijelu šampionata, čelnici nikšićkog prvoligaša odlučili su da naprave radikalan potez, koji jeste i nije iznenađenje. Rakojević je smijenjen, a na mjesto trenera postavljen je Dragan Mijanović.

Kap koja je prelila čašu je poraz od Mornara, koji je lakše nego što se moglo i pretpostaviti savladao konfuzne Nikšićane. U prilog tome govori izjava sada već bivšeg stratega Nikole Rakojevića “da njegov tim nije imao pristup igri kao u prethodnom kolu kada je savladan Mogren”.

U svako slučaju devet kola prije kraja prvog dijela Sutjesku očekuje težak zadatak u borbi za opstanak u društvu najboljih.

“U ovo trenutku nalazimo se na poziciji koja direktno vodi u niži rang takmičenja. To je za mene lično poražavjauća činjenica, kao i za sve ljude koji istinski vole ovaj klub. Očigledno da je trenutna situacija zahtijevala određenu reakciju, kako bi se što prije prebrodila rezultatska kriza. S tim u vezi želim da obavijesti javnost da Nikola Rakojević nije više trener Sutjeske, tako da će priliku da vodi prvi tim dobiti Dragan Mijanović. Nema potrebe da ističem koliko je Rakojević u prethodna tri mjeseca uložio sebe u posao koji obavlja maksimalno profesionalno i odgovorno. Na zvaničnim mečevima ekipa nije pružala ni djelić od onoga kako se ponašala na treninzima. Po mojoj procjeni, situacija je zahtijjevala da reagujemo i da pokušamo da razdrmamo ekipu, koja ne daje ni dio od onoga što može. Sa druge strane, novi trener ima kvalitet da u narednom periodu vodi prvi tim Sutjeske, jer je dosadašnjim radom i rezultatima sa mlađim selekcijama zaslužio priliku", kazao je direktor Sutjeske Andrija Vujović.

Bonus video: