„Papero“ pregazio svog Leonarda

Alešandre Pato nije imao previše emocija prema svom zemljaku - popularni Papero (na italijanskom patak) je riješio milanski derbi, a možda i italijansko prvenstvo, jer je sada razlika između Milana i Intera pet bodova
0 komentar(a)
Pato, Foto: REUTERS
Pato, Foto: REUTERS
Ažurirano: 04.04.2011. 10:38h

Prije skoro četiri godine ga je baš Leonardo doveo u Evropu i bio prevaga da baš izabere Milan, ali Alešandre Pato nije imao previše emocija prema svom zemljaku - popularni Papero (na italijanskom patak) je riješio milanski derbi, a vjerovatno i italijansko prvenstvo, jer je sada razlika između Milana i Intera pet bodova.

U međuvremenu se u prvi plan izbacio Napoli koji je preuzeo drugo mjesto zahvaljujući Edinsonu Kavaniju - napadaču iz Urugvaja koji je sa tri gola protiv Lacija došao do kvote od 25 pogodaka u sezoni.

GOLMANI

Abijati (Milan) - nije bio ništa zapaženiji od Žulija Sezara, ali je na kraju pobijedio. Kakav je samo zicer odbranio Tijagu Moti kod 1:0.

Pablo (Sporting Hihon) - mogao je Murinjo lagano da nastavi svoju seriju nepobjedivosti na domaćem terenu. Međutim, u noći kada je Pablo bio tako raspoložen, bilo je suđeno da veliki rezultat Portugalca ode u istoriju.

ODBRANA

Pike (Barselona) - čovjek odluke na „Madrigalu“. Čini se da Barsu niko i ništa ne može da zaustavi na putu ka novoj tituli.

Tijago Silva (Milan) - igra doktorski, ne griješi. Interovi pakleni napadači su bili potpuno razoružani.

Škrtel (Liverpul) - kada je on dao gol za vođstvo protiv VBA činilo se da „redsi“ imaju bodove u džepu. Sve se, ipak, brzo okrenulo.

Siveli (Nica) - Nica je sa dva gola u sudijskoj nadoknadi otkinula dva boda Lionu. Siveli je zadao taj konačan udarac u 93. minutu.

SREDINA

Sedorf (Milan) - možda i navijači Milana prestanu da mu zvižde, jer je protiv Intera, uz Pata, bio najbolji pojedinac milanskog derbija.

De las Kuevas (Sporting Hihon) - golman Pablo je branio sve što je mogao, a konačan udarac Kralju u Madridu je zadao omaleni De las Kuevas.

Jansen (Tvente) - aktuelni šampion opet čuva prvo mjesto. Tvente je pobijedio PSV u derbiju, a oba gola je postigao sjajnu ljevak.

Krasić (Juventus) - konačno da Juve i on urade nešto dobro. Proradili su na velikoj sceni - protiv Rome na „Olimpiku“.

Brant (VBA) - njegovo golovi su srušili Liverpul, a timu iz Birmingema dali realne šanse da na kraju ipak ostane u Premijer ligi.

NAPAD

Soldado (Valensija) - bio je to vojnikov (Soldado na španskom znači vojnik) rafal u predgrađu Madrida. Četiri gola napadača Valensije su, ipak, samo sporedna tema u Španiji. Svi pričaju o novom posrtanju Reala.

Pato (Milan) - dokazao je da su „rosoneri“ moćni i bez Zlatana Ibrahimovića. Pato je razbio odbranu Intera u paramparčad...

Runi (Mančester junajted) - „đavoli“ su postigli četiri gola za 18 minuta, a Runi počeo da nadoknađuje sve što je propustio u prvom dijelu sezone. Ako Vejn nastavi ovako, nema dileme da titula ide u Mančester.

Kavani (Napoli) - teško je reći da li je novi Maradona ili nije. Jedno je, međutim, sigurno - ide ka tome da postane najveći golgeter Napolija u istoriji.

Barios (Borusija Dortmund) - u Dortmundu se već slavi Salatara. Protiv Hanovera je sve bilo u znaku fešte, a dva od četiri gola je postigao odlični Paragvajac.

Novakovič (Keln) - bio je brži od pištaljke i u 93. minutu je slomio otpor Nirnberga.

Dijego Kosta (Atletiko Madrid) - izgledalo je da bez Aguera i Forlana Atletiko nema šta da traži u Pamploni. Ali je onda „isplivao“ mladi napadač Dijego Kosta i sa tri gola riješio stvari.

Bonus video: