Fajed tjerao navijače dođavola zbog statue Majkla Džeksona

Ako neki glupi navijači ne razumiju ili ne cijene ovakav poklon, onda nek se nose dođavola. Ne želim da takvi budu navijači", prenijeli su engleski elektronski mediji Fajedove riječi.
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.04.2011. 14:29h

Vlasnik Fulama Mohamed Al Fajed rekao je navijačima svog kluba da "idu dođavola" ili da "idu na Čelzi" ako im se ne sviđa statua Majkla Džeksona, koja je danas otkrivena na stadionu ovog engleskog fudbalskog kluba.

Fajed je bio blizak prijatelj sa pokojnim pop-pjevačem, koji je samo jednom, 1999. godine, bio na utakmici Fulama. Oktrivanje spomenika izazvalo je neke negativne komentare, pošto je podignut pored obilježja klupskom velikanu Džoniju Hejnsu.

Fajed je ljutito reagovao na kritike.

"Ovo je bizarno. Fudbalski navijači je vole (statuu). Ako neki glupi navijači ne razumiju ili ne cijene ovakav poklon, onda nek se nose dođavola. Ne želim da takvi budu navijači. Ako ne razumeju i ne vjeruju u stvari koje ja vjerujem, neka idu na Čelsi, ili bilo gdje drugdje", prenijeli su engleski elektronski mediji Fajedove riječi.

Statua je prvo trebalo da bude postavljena u luksuznoj prodavnici Herods, ali je Fajed u meĐuvremenu prodao.

Džekson je i za života bio kontroverzna ličnost, a umro je 2009. godine.

"Ljudi će stajati u redu i dolaziće iz cijelog Ujedinjenog Kraljevstva da vide statuu i svi bi trebalo da budu ponosni na to", rekao je Fajed.

Statua je otkrivena prije početka današnje prvenstvene utakmice Fulam - Blekpul.

Bonus video: