Alegri: Rano je govoriti o Skudetu

Pokazali smo da su kiksevi protiv Barija i Palerma bili samo loše episode na našem putu”, kaže Masimilijano Alegri, trener Milana.
0 komentar(a)
Alegri, Pato, Kasano, Foto: Reuters
Alegri, Pato, Kasano, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.04.2011. 09:19h

Nakon ubjedljive pobjede protiv Intera (3:0) u Milanu imaju puno razloga za zadovoljstvo, jer sada imaju pet bodova više od gradskog rivala, ali i psihološku prednost zbog trijumfa nad gradskim tivalom i direktnim konkurentom za Skudeto.

“Rano je govoriti da je ovo pobjeda za Skudeto. Ekipa je na meču sa Interom pokazala staloženost, i igrala je dobar fudbal. Pobjeda je više nego zaslužena i odlična je za našu poziciju na tabeli. Pokazali smo da su kiksevi protiv Barija i Palerma bili samo loše episode na našem putu”, kaže Masimilijano Alegri, trener Milana.

Alegri ističe da je ekipa nakon vođstva od 1:0 i isključenja Kivua odlično kontrolisala meč.

“Šteta zbog crvenog kartona Kasana u finišu meča, mogao je izbjeći onaj faul s obzirom da je ostalo malo do kraja meča. A i ta navika da se skida majica nakon gola…U svakom slučaju, bilo je to prelijepo veče”, prisjeća se drugog žutog kartona svog napadača u samom finišu meča (prvi je zaradio proslavljajući gol iz penala za 3:0).

Najzaslužniji za pobjedu bio je, ipak, Pato sa svoja dva gola.

“Pato je igrao odlično, možda je to i njegova najbolja partija u Milanu”, zaključio je Alegri.

Bonus video: