Mornar slavio u derbiju začelja

"Prezadovoljan sam igrom, pristupom, rezultatom ali i motivacijom mojih igrača", istakao je vidno zadovoljni šef struke Mornara Boris Ljutica.
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.04.2011. 21:26h

U sudaru dva tima koja su do ovog kola potpuno ravnopravno dijelila teret igranja u nižem rangu, domaćin je u derbiju začelja potpuno zasluženo stigao do tri važna boda (3:1). Izabranici Borisa Ljutice kao probuđeni iz dubokog zimskog sna odigrali su tečno, precizno i kvalitetno, pružili možda i najbolju partiju ove sezone. Nikšićani nisu opravdali optimizam i raspoloženje koje je vladalo nakon prethodnog trijumfa nad Mogrenom.

Sve je odlučeno već u prvom poluvremenu nakon furioznog početka Mornara. Nakon lijepe akcije veznog reda te sjajnog pasa u prostor Jovovića, koji je “presjekao” posljednji odbrambeni bedem gostiju, do lopte je stigao Kasapi i u punom trku prevario nemoćnog Lakićevića. A igrao se tek treći minut. Još se gosti nijesu ni oporavili od početnog šoka, a mreža se nakon desetak minuta ponovo zatresla. Kako i dolikuje klupskim drugovima i očigledno dobrom tandemu pojačanja Mornara u zimskom prelaznom roku, Kasapi je uzvratio asistenciju Jovoviću, kojem nije bilo teško da sa svega nekoliko metara loptu sprovede u mrežu. Prava fudbalska bajka Mornara nastavljena je nakon 30 minuta. Poslije povratnog pasa štopera Sutjeske lopta je nezgodno odskočila na putu ka čuvaru mreže Nikšićana, uslijedilo je loše ispucavanje, lopta je stigla do Jovovića, a iznenadni poklon ubojiti centarfor Mornara je znao da iskoristi na pravi način.

Nadu u povoljan rezultat neposredno prije odlaska na odmor gostima je vratio Marković, kada je iz penala prevario sigurnog Masoničića.

"Čestitam Mornaru na zasluženom trijumfu, ali vjerujem da ova ekipa Sutjeske ima potrebnu snagu i kvalitet da ostvari prevashodni cilj, ostanak u eliti, makar i kroz baraž. Ono što je meni neshvatljivo jeste to da nakon onakve partije u Nikšiću, sigurnog i zasluženog trijumfa nad Mogrenom, ekipa ovako odigra u Baru", naglasio je trener Sutjeske Nikola Peco Rakojević.

"Prezadovoljan sam igrom, pristupom, rezultatom ali i motivacijom mojih igrača. Znao sam da naše veliko srce, uz neosporni kvalitet koji posjedujemo, mora da odnese prevagu, naročito kada igramo pred domaćim navijačima. Vezali smo dva uzastopna trijumfa, pobjegli sa začelja tabele, atmosferu i optimizam podigli na znatno veći nivo", istakao je vidno zadovoljni šef struke Mornara Boris Ljutica.

Bonus video: