Nilmar: Možemo da osvojimo Ligu Evrope

Liga Evrope je postala jedan od prioriteta, s obzirom da smo daleko dogurali”, kazao je brazilski napadač u intervjuu za Fifa.com.
0 komentar(a)
Nilmar, Foto: Reuters
Nilmar, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.04.2011. 11:47h

Napadač Viljareala Nilmar vjeruje da njegov tim može da uđe u istoriju trijumfom u ovogodišnjoj Ligi Evrope. Viljareal, jedini preostali španski tim u Ligi Evrope, osvajao je Intertoto kup 2003. i 2004. godine, a u četvrtfinalu Luge Evrope ga očekuje duel sa holandskim Tventeom.

“Naš prvi cilj ove sezone je da u Primeri osiguramo mjesto koje vodi u Ligu šampiona, što je važno i sa finansijskog aspekta. Trenutno smo treći na tabeli, sa istim brojem bodova kao i Valensija, i imamo velike šanse da ostvarimo taj cilj. Međutim, i Liga Evrope je postala jedan od prioriteta, s obzirom da smo daleko dogurali”, kazao je brazilski napadač u intervjuu za Fifa.com.

Nilmar ističe da nije vjerovao da ekipa može tako daleko dogurati nakon serije povreda koje su zadesile Viljareal, zbog čega su tim morali popunjavati mladi igrači, iz B tima.

“Sad smo, međutim, u dobroj poziciji, kojom možemo ispisati klupsku istoriju. Lično, ne bih volio da biram između dva cilja, više volim da nastavimo da se borimo na dva fronta, jer ćemo imati više mečeva i sticati dodatno samopouzdanje. To je bolje nego čitavu nedjelju posvetiti jednom cilju", zaključio je Nilmar.

Nilmar je ove sezone na 23 meča u Primeri postigao 11 golova i imao tri asistencije.

Bonus video: