Raul: Ponovo se treningu radujem kao malo dijete

Završiću karijeru kad ne budem više imao taj osjećaj”, dodao je 33-godišnji španski napadač, koji je nakon 16 godina u Realu prošlog ljeta odlučio da promijeni sredinu.
0 komentar(a)
Raul, Foto: REUTERS
Raul, Foto: REUTERS
Ažurirano: 02.04.2011. 10:34h

Kada je odlazio iz Reala, koji ga je proslavio, i preselio se u Bundes ligu, mnogo su govorili da je igrački gotov, da, praktično, ide ka završetku karijere. Za osam mjeseci u Šalkeu, međutim, Raul je doživio drugu mladost,

“Vjerujem da smo tokom proteklih osam mjeseci dokazao da nisam došao u Šalke da u tišini završim karijeru. Ugovor mi ističe 2012. godine, i može se dogoditi, ako to klub bude htio, do ostanem do 2013”, kazao je Raul za “Zidojče cajtung”.

Raul ističe da je igranje u Šalkeu povratilo “entuzijazam djeteta”.

“Ponovo osjećam zadovoljstvo igranja. Svako jutro kad se probudim srećan sam kao dijete što idem na trening, kao kad sam imao 10 ili 15 godina. Završiću karijeru kad ne budem više imao taj osjećaj”, dodao je 33-godišnji španski napadač, koji je nakon 16 godina u Realu prošlog ljeta odlučio da promijeni sredinu.

Raul je prvi strijelac u istoriji evrokupova sa 71 golom, a u utorak će protiv Intera, u četvrtfinalu Lige šampiona, imati priliku da taj učinak poveća.

“Ova sezona je čudna. Igramo loše u Bundes ligi (10. mjesto, sa 29 bodova zaostatka za liderom Borusijom), ali smo u finalu Kupa Njemačke i četvtfinalu Lige šampiona. Smjena Magata? On je drugačiji trener od svih koje poznajem, i nikada nijesam imao razloga da se žalim na njega, komentarisao je Raul smjenu Magata na klupi Šalkea.

Bonus video: