Budućnost rješava misteriju domaćeg terena

Na posljednjih šest prvenstvenih utakmica pod Goricom, Budućnost zabilježila samo jednu pobjedu
0 komentar(a)
golub, Foto: S.PRELEVIĆ
golub, Foto: S.PRELEVIĆ
Ažurirano: 01.04.2011. 13:17h

Nakon četiri vezane pobjede u gostima u drugoj polusezoni, a čak osam zaredom ako se računa i jesenji dio, Budućnost će sjutra protiv Lovćena pokušati da riješi misteriju zvanu domaći teren.

Podgoričani su na posljednje dvije utakmice pod Goricom postigli samo jedan gol, i to u 93. minutu, a na posljednjih šest upisali samo jednu pobjedu!

O ovoj "problematici" jutros su na brifingu za novinare pričali pomoćni trener Nenad Vukčević i desni bek Radivoje Golubović.

"Iskreno, nemam objašnjenje zašto slabije igramo na domaćem terenu. Indikativno je da se naša loša serija poklopila sa odsustvom "varvara", jer bez njih utakmice nisu iste kao prije. Ipak, ne bih rekao da se radi o trendu, mislim da je potrebna samo jedna dobra utakmica pa da se krene u pozitivnu seriju. Nadam se da će se do desiti protiv Lovćena", smatra Nenad Vukčević.

I Golubović smatra da je utakmica sa Lovćenom ključna u raspetljavanju čvora.

"Mislim da je pravo vrijeme da napravimo prevagu kada igramo na našem terenu, jer nije u redu da protivnik u našoj kući ulazi u utakmicu motivisaniji od nas. Moramo protivnicima odmah na startu da pokažemo da nemaju šta da traže, počevši već od ove utakmice".

Budućnost će protiv Lovćena igrati bez Sanibala Orahovca, koji je bio ključni čovjek u seriji (pet pobjeda na šest utakmica) koja je Podgoričane približila Mogrenu na samo bod.

"Osjetio je bol u mišiću, što je svakako posljedica jakog ritma utakmica koji smo imali prije reprezentativne pauze. Ipak, u pitanju je samo zamor mišića i biće spreman za narednu utakmicu sa Grbljem. Bolje je da ga odmorimo jedan meč, nego da izgubimo na duže vrijeme", kaže Nenad Vukčević.

Golubović ističe da će njegovom timu za titulu biti potrebne još bolje igre nego prije pauze.

"Prišli smo Mogrenu na samo bod, i to mnogo brže nego što smo i sami očekivali, ali mislim da moramo da igramo još bolji fudbal ukoliko želimo da ih prestignemo. Drugo poluvrijeme na posljednoj utakmici u Baru, kada smo preokrenuli rezultat i stvorili još nekoliko šansi, je recept kako Budućnost treba da igra".

Dolazak na samo bod od Mogrena značajno je podgoričkom timu olakšao rad u pauzi od 14 dana.

"Atmosfera je sjajna, pozicija na tabeli je puno bolja nego što je bila na zimskoj pauzi i sama činjenica da u nastavku sezone zavisi sve od nas, dala nam je volju i motiv da još bolje radimo. Gledali smo sa igračima skraćenu verziju dosadašnjih šest utakmica u drugoj polusezoni i ukazali im na greške. Vjerujem da će u preostalih deset kola na taktičkom planu to puno bolje da djeluje", kaže Nenad Vukčević.

Podgoričani su favoriti protiv Lovćena, koga u su dobili u posljednjih 12 utakmica, računajući i dva meča u Kupu.

"Favoriti smo, ali moramo da budemo oprezni, jer svaka utakmica krije zamku. Lovćen je, uostalom, prije dva kola uzeo bod Mogrenu u Budvi", zaključuje Vukčević.

Meč pod Goricom počinje u 15.30 sati.

Bonus video: