DiBenedeto: Vučinić igra kao malo ko drugi

Moram da priznam da mi se dopada kako igra Vučinić. Radi se o kreativnom fudbaleru, koji na terenu čini neke stvari kao malo ko drugi”, kazao je DiBenedeto.
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.04.2011. 09:49h

Nekome ko dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država poznavanje fudbala (ne američkog, naravno) nije jača strana. Novi vlasnik Rome, Tomas DiBenedeto, međutim, već u prvim medijskim istupima pokazao je zavidan nivo znanja.

Govoreći o Romi, koju će i formalno preuzeti najkasnije za 20-tak dana, DiBenedeto se posebno osvrnuo na učinak kapitena crnogorske reprezentacije Mirka Vučinića, koga je gledao uživo na meču sa Interom, kada je Vučinić glavom u sudijskoj nadoknadio donio pobjedu Rimljanima…

“Bio je to sjajan gol. Moram da priznam da mi se dopada kako igra Vučinić. Radi se o kreativnom fudbaleru, koji na terenu čini neke stvari kao malo ko drugi”, kazao je DiBenedeto.

Naravno, neizostavno je bilo mišljenje o kapitenu Franćesku Totiju.

“Ima puno igrača koji me impresioniraju, i već radimo na tome da neke od njih dovedemo u Romu. Ne bih sada o imenima. Međutim, primjer pravog igrača imamo već – Franćeska Totija i njegovu sjajnu karijeru. On je pravi mađioničar”,

O treneru, takođe, sve najbolje….

“Montela možda ostane i sljedeće sezone…Radi odlično. Iako je ekipu preuzeo u teškom trenutku, evidentno je da je uspio da uspostavi odličan odnos sa igračima. Razmakao je sive oblake koji su nas spriječavali da ostvarujemo dobre rezultate”, kaže novi vlasnik Rome.

DiBenedeto je već postavio neke ciljeve, kratkoročne i dugoročne.

“Četvrto mjesto i ulazak u Ligu šampiona je nešto što je prioritet. Jer, velika je razlika u prihodima između onih koji igraju Ligu šampiona i onih koji nemaju tu priliku. Zato igrači moraju da pruže maksimum da ostvare taj cilj, jer je naša namjera da budemo konkurentni i da svake godine igramo u LŠ, ali i da osvojimo titulu, što je prije moguće. Za takve ambicije moraćemo jako puno da radimo”, kazao je američki biznismen, koji je do prije nekoliko godina imao akcije u vlasničkoj strukturi Liverpula.

Bonus video: