Stanković: Inter je favorit protiv Milana

Ako se pogledaju trenutne forme dva tima, mi smo bez sumnje favoriti, ali sam igrajući gradske derbije u Beogradu, Rimu i Milanu naučio da to pred utakmicu ne znači ništa
0 komentar(a)
inter, Foto: Reuters
inter, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.03.2011. 09:58h

Vezista Intera Dejan Stanković kazao je italijanskoj stanici "Sky sports 24" da je njegov tim favorit u velikom gradskom derbiju protiv Milana koji se igra u subotu veče.

U okršaj sa velikim rivalom, Inter ulazi sa dva boda manje.

"Naša želja je bila da se bodovno izjednačimo sa Milanom do derbija i radili smo naporno na tome. Nismo uspjeli, ali mogu da kažem da je razlika sada veoma mala", rekao je Stanković.

Milanski derbi, ili "derbi dela Madonina", kako ga zovu u Italiji, je posebno intrigantan zbog što će prvi put nakon nekoliko sezona odlučivati o tituli. Milan bi u slučaju pobjede pobjegao gradskom rivalu na pet bodova i napravio ogroman korak ka prvoj tituli od 2004. godine, dok bi Inter u slučaju trijumfa nakon šest mjeseci preuzeo prvo mjesto na tabeli.

"Ostala nam je ta jedna utakmica protiv Milana i znamo šta nam je potrebno za pobjedu. Ako se pogledaju trenutne forme dva tima, mi smo bez sumnje favoriti, ali sam igrajući gradske derbije u Beogradu, Rimu i Milanu naučio da to pred utakmicu ne znači ama baš ništa, naprotiv. Zato moramo da budemo oprezni i skoncentrisani", rekao je Stanković.

Veliki hendikep za Milan predstavlja odsustvo suspendovanog Zlatana Ibrahimovića. Oslabljen je i Inter, pošto je Lusio u prošlom kolu protiv Lećea dobio žuti karton koji ga je automatski prekrižio za derbi.

Duel na rasprodatom "San Siru" (očekuje se svih 80 hiljada gledalaca) igra se u subotu u 20.45.

Bonus video: