Vlaisavljević: Ne brinem, bili smo bolji i protiv jačih

"Fudbaleri su morali da pruže više zbog grba koji nose, ne toliko kvalitetom koliko motivom i pristupom", kaže Vlaisavljević.
52 pregleda 0 komentar(a)
vlaisavljevic_1, Foto: S.PRELEVIĆ
vlaisavljevic_1, Foto: S.PRELEVIĆ
Ažurirano: 30.03.2011. 22:52h

Nakon sjajnog otpora i minimalnog poraza od Francuske, remija u Portugalu i pobjede u Mađarskoj krajem prošle godine, remi sa Maltom i poraz od Makedonije djelovali su sasvim otrežnjujuće za mladu reprezentaciju Crne Gore uoči početka kvalifilacija.

Selektor Duško Vlaisavljević kaže da je možda očekivao jedno opuštanje, ali da mu dva očajna izdanja u samo četiri dana nisu bila ni na kraj pameti.

"Razmišljao sam dugo nakon utakmice sa Makedonijom, tražio sam greške i u sebi, možda sam pogriješio što sam prihvatio provjeru na Malti, gdje smo putovali dan i noć da bi odigrali utakmicu, a u povratku takođe", kaže Vlaisavljević.

Umor, međutim, nije opravdanje, niti ga selektor traži.

"Fudbaleri su morali da pruže više zbog grba koji nose, ne toliko kvalitetom koliko motivom i pristupom".

Uprkos dva vezana “poraza” (remi na Malti je kao poraz), Vljaisavljević i dalje vjeruje u ovaj tim.

"Tri igrača ove reprezentacije su članovi seniorskog tima, a to je kapital koji ima malo koja selekcija".

Selektor mladih neće praviti rezove, tvrdi da su ga ovi igrači uvjerili da imaju kvalitet, i to protiv jačih reprezentacija.

"Francuska i Portugal su najbolji pokazatelj. Ipak, dvije posljednje utakmice su prava opomena za fudbalere da u svaki meč moraju da uđu kao sportisti i profesionalci", kaže Vlaisavljević i zaključuje:

"Trgnuće se, siguran sam u to. Nakon Makedonije su bili utučeni kao da su napravili ne znam kakav zločin. Kada dođu prave utakmice i oni će biti pravi".

Bonus video: