Srećan sam, ali neću da žurim

"Ne želim da žurim, jer je povreda vrlo ozbiljna i zaigraću tek kada budem 100 odsto spreman", kaže Jovetić za “Vijesti” u telefonskom razgovoru iz njemačkog Augzburga.
102 pregleda 0 komentar(a)
Stevan Jovetić, Foto: REUTERS
Stevan Jovetić, Foto: REUTERS
Ažurirano: 30.03.2011. 22:53h

Stevan Jovetić broji dane do povratka na teren, kaže da je neizmjerno srećan i kada samo pomisli da će se uskoro ponovo družiti sa loptom, nadmetati sa zvijezdama Serije A, boriti za plasman na Evropsko prvenstvo...

"Osam mjeseci sam van terena, više sam izludio od čekanja. Zato mi skori povratak na teren djeluje kao san", kaže Jovetić za “Vijesti” u telefonskom razgovoru iz njemačkog Augzburga, gdje je prije tri dana na posljednjoj kontroli dobio zeleno svjetlo da se uskoro vrati na teren.

"Odlično se osjećam, a doktor je prezadovoljan kako izgleda koljeno. Vrijeme mog povratka sada zavisi samo od toga koliko će biti potrebno da ojača mišić koji drži koljeno i koji je oslabio za vrijeme pauze i oporavka. Sjutra ću uraditi test koji će pokazati kakva je razlika između lijeve i desne noge, a u zavisnosti od toga ostaću u Augzburgu još jednu ili dvije sedmice", ističe Jovetić, za čiji je oporavak zadužen čuveni njemački doktor Beniš.

Napadač Fiorentine, međutim, ne želi da žuri, niti da unaprijed određuje utakmicu i datum kada će odigrati prvu utakmicu nakon oporavka.

"Ne želim da žurim, jer je povreda vrlo ozbiljna i zaigraću tek kada budem 100 odsto spreman. Tako ću najbolje pomoći i sebi i timu. Jer, ako budem zaigrao samo 50 ili 60 odsto spreman, neću moći da pomognem ekipi, a rizikovaću da se nešto dodatno iskomplikuje sa povredom. Da li ću zaigrati protiv Milana, Juventusa, Kaljarija ili Intera, više nije toliko bitno, važno je samo da se vratim potpuno spreman i oporavljen".

Supertalentovani crnogorski fudbaler pokidao je ligamente na treningu Fiorentine početkom avgusta prošle godine. Od tada su mu urađene dvije operacije na koljenu. Pauzirao je sve do sredine februara, kada je počeo sa vježbama i laganim treninzima.

"Nije bilo lako, ali sam bio stpljiv i uporan. I moram da se strpim još dvije ili tri sedmice. Radim svaki dan sve bolje i bolje i uskoro će sve biti kao prije", ističe Jovetić, koji nema dilemu da će brzo biti na nekadašnjem nivou.

"Kod ovakvih stvari najbitnija je psiha. Kondicija će doći vremenom, a fudbal se ne može zaboraviti da se igra", kaže 21-godišnji fudbaler.

Za Bugarsku se spremam još od kada se desila povreda

Utakmica Crna Gora - Bugarska je, ističe Stevan Jovetić, jedna od onih za koje se spremao još od kada se dogodila povreda.

"Jedva čekam da se vratim u reprezentaciju i stavim na raspolaganje selektoru, da budem dio tima i da zajedno savlađujemo prepreku po prepreku", kaže napadač Fiorentine, koji je postizao golove na oba meča protiv Bugarske u prošlom kvalifikacionom ciklusu.

Jovetić je oduševljen uspjehom reprezentacije, ali kaže da još ne treba dizati preveliku pompu, jer glavni dio posla tek treba da se obavi.

"Napravljen je veliki uspjeh, ali mi se ne sviđaju neka medijska poređenja sa Brazilom i slična euforija. To može da ima samo kontraefekat. Treba u svemu biti umjeren, i u pobjedama i u porazima. U odličnoj smo situaciji i tenzija i pritisak su posljednje stvari koje nam trebaju".

Kao i svaki fudbaler, Jovetić sanja da zaigra na Evropskom prvenstvu.

"Blizu smo, ali je još rano za kalkulacije koliko nam je potrebno bodova. Idemo utakmicu po utakmicu", zaključio je Jovetić.

Bonus video: