Postignut dogovor o prodaji Rome Amerikancima

Pregovori su okončani jutros sporazumom da Amerikancima pripadne 60, a Unikredit banki 40 odsto vlasništva kluba.
0 komentar(a)
ROMA, Foto: REUTERS
ROMA, Foto: REUTERS
Ažurirano: 30.03.2011. 16:11h

“Zbogom siromaštvu”, komentarisali su jutros navijači Rome nakon što je grupa investitora iz Bostona, na čelu sa biznismenom Tomasom Ričardom di Benedetom, postigla dogovor sa Unikredit bankom o kupovini 60 odsto dionica slavnog rimskog kluba.

“Sve je u redu”, podigao je di Benedeto palac gore okupljenoj masi, sjeo u autobomil i zajedno sa pratnjom krenuo u obilazak Rima.

Dvodnevni pregovori između Di Benedeta, porodice Sensi i Unikredit banke, vođeni su puna dva dana u rimskom hotelu “Grimaldi”. Okončani su jutros sporazumom da Amerikancima pripadne 60, a Unikredit banki 40 odsto vlasništva kluba.

U sporazumu koji će biti potpisan za 20-ak dana, kada budu gotove i neke tehničke formalnosti, piše da banka svoj dio može da proda, ali isključivo italijanskim investorima.

Fudbalski klub Roma do sada je bila u vlasništvu kompanije “Italpetroli”, koju drži porodica Sensi (51 odsto), i Unikredit banke (49 odsto).

“U narednih nekoliko dana biće gotova finalna verzija dogovorenog sporazuma, koji uključuje i stavke vezane za budući razvoj i jačanje kluba. Sve do finalnog potpisa, međutim, u javnost nećemo iznositi detalje”, kaže se u saopštenju objavljenom na sajtu rimskog kluba.

Bonus video: