Vlaisavljević: Odigrali smo užasno

Da smo htjeli ovako loše da odigramo, vjerovatno ne bismo mogli - kazao je Vlaisavljević.
0 komentar(a)
MLADI, Foto: Veselin BELOJEVIĆ
MLADI, Foto: Veselin BELOJEVIĆ
Ažurirano: 29.03.2011. 21:07h

Selektor Duško Vlaisavljević nije krio razočaranje nakon utakmice.

- Poraženi smo u najgorem trenutku. Užasno smo odigrali, mislio sam da nam se ovako nešto ne može desiti nakon utakmice na Malti. No, umjesto da se ispravimo, desilo se suprotno - kao da se u ekipu uvukao neki strah. Normalno da sam nezadovoljan, ali ne gubim vjeru u kvalitet ove ekipe. Ovog puta je moralni momenat bio loš - kazao je Vlaisavljević.

Da li ste sada manji optimisti nego što ste bili nakon žrijeba?

- Nisam, kazao sam da vjerujem u igrače, nakon Malte rekao im da moraju da imaju samopouzdanje. Znao sam da Makedonci imaju brze igrače, to im je u tradiciji. Zbog toga sam počeo meč sa dvojicom veznih fudbalera koji nisu kreativni. U prvom dijelu igrali smo i sa dvojicom špiceva, ali nije funkcionisalo - odgovorio je selektor.

Nova generacija je išla obrnutim smjerom, jer se nakon dobrih partija sa Francuskom i Portugalom očekivalo mnogo više protiv Malte (u posljednjem minutu izbjegnut poraz) i Makedonije.

- Mogu da razumijem da nam se desilo na Malti, ali nisam mogao da vjerujem da igraču mogu da pruže ovakvu partiju protiv Makedonije. Da smo htjeli ovako loše da odigramo, vjerovatno ne bismo mogli - zaključio je Vlaisavljević.

Bonus video: