Blan i Bilić opet oči u oči

Navijači Gane rezervisali 21 hiljadu ulaznica za gostovanje Englezima na Vembliju
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.03.2011. 11:44h

Nekoliko zanimljivih prijateljskih utakmica igra se večeras širom Evrope, a na teren će i rivali Crne Gore iz kvalifikacione grupe G - Engleska na "Vembliju" dočekuje Ganu, dok Bugari gostuju Kipru na stadionu "Antonis Papadopulos" u Larnaki.

Selektor Engleza Fabio Kapelo odlučio je da za duel sa četvrtfinalistom posljednjeg Mundijala izostavi iz tima čak sedam fudbalera koji su igrali u subotu protiv Velsa. Klupskim obavezama vratili su se Lampard, Runi, Ešli Kol, Teri, Doson...

Ovakva odluka prilično je razljutila igrače Gane, posebno nekadašnjeg kapitena Stivena Apiju.

"Izgleda kao da su podcijenili utakmicu. Mnogo navijača Gane je doputovalo iz Amerike, Kanade i cijelog svijeta kako bi gledao utakmicu. Narod Gane je razočaran, jer neće biti u prilici da vidi koliko može tim u duelima sa fudbalerima veličine Runija, Terija, Lamparda... Razočarani su i igrači, takođe. Mnogi od njih više neće imati priliku da igraju na Vembliju", tužnim glasom pričao je Apija.

Zanimljivo da je Kapelo izostavljanje glavnih zvijezda morao da pravda i domaćim novinarima. Na konstataciju medija da su navijači platili ulaznicu za ovaj duel, Italijan je odgovorio:

"Poštujem navijače, ali i vi morate da poštujete fudbalere koji će igrati večeras. I to su dobri igrači".

Situaciju su morali da objašnjavaju i iz kompanije "London England fans", koja je bila odgovorna za prodaju utakmica.

"Fudbalska asocijacija Engleske je još ranije saopštila mogućnost izostavljanja glavnih zvijezda iz tima. Navijači su to znali i neće se osjećati prevarenim".

Na "Vembliju" ipak teško da će biti praznih stolica, jer su navijači Gane rezervisali 21 hiljadu ulaznica, što je impresivna brojka.

Hrvatska gostuje u Parizu nakon senzacionalnog poraza od Gruzije u Tbilisiju, poslije kojeg su zagrebački mediji redom tražili ostavku selektora Slavena Bilića.

"Znam da je nacija bijesna i ljuta, ali mi i dalje držimo sve u svojim rukama i plasiraćemo se na Evropsko prvenstvo! A najbolja stvar koja je mogla da nam se dogodi nakon Tbilisija je ovo gostovanje u Parizu", izjavio je Bilić.

Francuski mediji podsjećaju na "duel" sadašnjih selektora dva tima, Lorana Blana i Slavena Bilića u polufinalu Mundijala 1998. godine. Blan je udario Bilića i dobio crveni karton, zbog čega je propustio utakmicu koja se igra jednom u karijeri - finale Svjetskog prvenstva protiv Brazila.

"Možda će mi zviždati sa tribina, ali je Loren propustio finale jer je sam kriv. Mogu Francuzi da me mrze, ali ja ću i dalje voljeti Žana Renoa, Azurnu obalu i vaša vina", rekao je Bilić francuskim medijima.

Italija gostuje Ukrajini u Kijevu, na stadionu "Valerij Lobanovski". U domaćem timu neće biti Andreja Ševčenka, što se nije dopalo selektoru Italijana Ćezareu Prandeliju.

"Razočaran sam što neće igrati. On je u Italiji postao veliki šampion i njegove veze sa našom zemljom su vrlo jake", izjavio je Prandeli.

Važniji parovi: Ukrajina - Italija, Engleska - Gana, Francuska - Hrvatska, Portugal - FinskaKatar - Rusija, Kipar - Bugarska, Bjelorusija - Kanada, Slovačka - Danska, Čile - Kolumbija, Grčka - Poljska, Njemačka - Australija, Republika Irska - Urugvaj.

Bonus video: