Popravni protiv Makedonije

Vlaisavljevićeva četa pokušaće da popravi utisak nakon iznenađujućeg remija na Malti. Utakmica sa Makedonijom igra se sjutra na stadionu pod Goricom od 18 časova. Ulaz je slobodan
0 komentar(a)
GOLUB, Foto: Luka ZEKOVIĆ
GOLUB, Foto: Luka ZEKOVIĆ
Ažurirano: 28.03.2011. 19:00h

Posljednja provjera sa Makedonijom pred početak kvalifikacija mogla bi da odgonetne i da li je Vlaisavljevićeva četa nakon razočaravajućeg remija na Malti (1:1), spremna da napravi dobru uvertiru za zvanične mečeve koji kreću od juna. Upravo zbog toga sjutrašnji okršaj sa Makedoncima dobija na značaju. Naredni protivnik je mnogo jači, pa će ukoliko žele da zadrže pozitivnu atmosferu “sokoli” morati da odigraju dobar meč...

"Imali smo sastanak, na kom smo ozbiljno pričali o svemu. No, misli su okrenute ka Makedoncima, vjerovatno će nam iskustvo sa Malte i koristiti, jer će igrači sada mnogo ozbiljnije ući u meč", komentarisao je selektor Vlaisavljević.

A Makedonija, logično, nije totalna nepoznanica...

"Imaju nekoliko veoma dobrih igrača. Vjerujem, međutim, da možemo da odigramo kako treba. Nakon četiri provjere koje smo imali u prošloj godini mislio sam da smo daleko iznad selekcija iz okruženja. No, čujem mnogo pozitivnih stvari o Makedoncima, koji su savladali Sloveniju. A Slovenci su recimo porazili Hrvatsku. Vidjećemo sjutra gdje smo i mi i rival, bez obzira kakav rezultat bude. Nadam se da ćemo biti na onom nivou na kom smo bili u mečevima sa Portugalom i Francuskom", rekao je Vlaisavljević.

Naša selekcija imaće čak šestu prijateljsku utakmicu, ujedno i prvu probu u glavnom gradu. “Sokoli” su u oktobru prošle godine ugostili Libiju na Cetinju, potom su četiri puta igrali u gostima - protiv Mađarske, Francuske, Portugala i Malte.

"Sigurno da je igranje na našem glavnom stadionu u Podgorici drugačije nego kada igrate u drugim gradovima. Vjerujem da će igrači imati motiv da se pokažu u pravom svjetlu", ističe selektor.

Treća generacija pokušaće da popravi negativnu tradiciju, jer su obje prethodne generacije mladih selekcija poražene od Makedonije.

"Bitna je razlika, jer smo tada igrali prve utakmice, dok je novoj generaciji ovo šesti prijateljski meč. Ova generacija imala je najviše provjera, vjerujem da će sve da funkcioniše onako kako treba", zaključio je Vlaisavljević.

Selektor može da računa na sve raspoložive snage, uključujući Stefana Savića i Sašu Balića, koji su se nakon meča sa Uzbekistanom vratili iz A selekcije. Po dolasku sa Malte naša reprezentacija je trenirala u Budvi, gdje će ostati sve do početka utakmice.

Očekuje se da će ”sokoli” zaigrati u sastavu: Gačević - Golubović, Balić, Savić, Tomašević - Kaluđerović, Gruda, Vešović, Seratlić - Đoković, Nikolić.

Makedonci trenirali na Jazu

I makedonska selekcija boravila je danas u Budvi, gdje je odradila trening na Jazu od 15 časova. Gostujuća ekspedicija će baš kao i naši reprezentativci sjutra pred početak meča doputovati u Podgoricu.

Nakon trijumfa nad Slovenijom u Skoplju (1:0), selekcija koju predvodi Boban Babunski je sa dosta motiva doputovala u Crnu Goru.

Bonus video: