Bez milosti prema onima koji varaju

U svakom slučaju, radi se o nečemu što će služiti borbi protiv korupcije, varanja i diskriminacije”, kazao je Blater.
0 komentar(a)
Sep Blater, Foto: Reuters
Sep Blater, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.03.2011. 12:05h

Predsjednik Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA) Sep Blater najavio je danas da priprema novi projekat koji neće imati tolerancije i milosti prema korupciji u fudbalu i nesportskom ponašanju na terenu i van terena. Novi “paket mjera” će predstaviti na Kongresu FIFA, koji je na programu 1. juna i na kojem Blater očekuje da dobije četvrti četvorogodišnji mandat.

“Prezentiraću nešto zaista posebno, ali ne želim sada da otkrivam o čemu se radi. U svakom slučaju, radi se o nečemu što će služiti borbi protiv korupcije, varanja i diskriminacije”, kazao je Blater.

Blater je govorio i o zaostatku u radovima Brazila u pripremi Svjetskog prvenstva 2014. godine, i pozvao domaćine narednog Mundijala da požure sa radovima.

“Želio bih da poručim mojim kolegama iz Brazila da je Svjetsko prvenstvo sjutra, a ne prekosjutra kako Brazilci misle. Potrebno je malo dobre volje, jer se stvari ne odvijaju željenom brzinom. Upoređujući prethodni Mundijal, na današnji dan Brazil znatno zaostaje za Južnom Afrikom u pripremi šampionata. Ako Brazil ovako nastavi, neće biti mečeva u Rio de Žaneiru ili Sao Paolu na Kupu konfederacija 2013. godine”, upozirio je prvo čovjek svjetske kuće fudbala.

Bonus video: