Seratlić: Izvukli smo pouke

Mlada selekcija pokušaće da se iskupi za iznenađujući remi na Malti (1:1). Izabranici Duška Vlaisavljevića u utorak od 18 časova dočekuju Makedoniju pod Goricom
83 pregleda 0 komentar(a)
ERMIN, Foto: Luka ZEKOVIĆ
ERMIN, Foto: Luka ZEKOVIĆ
Ažurirano: 27.03.2011. 20:08h

Gostovanje na Malti otrijeznilo je Vlaisavljevićevu četu - naša ekipa je protiv totalnog autsajdera izbjegla poraz u posljednjem minutu (1:1). “Sokoli” su svjesni da moraju da se uozbilje i kada igraju sa skromnijim selekcijama.

Po dolasku u domovinu mladi reprezentativci odrađuju dvodnevne mini-pripreme u Budvi, one će im omogućiti da se što bolje spreme za naredni meč sa Makedonijom, koji se igra u utorak pod Goricom.

- Svakako da je rezultat na Malti iznenađujući. Za razliku od domaćina, nama nije išlo kako treba. Ispalo je, međutim, da smo i sa igračem manje (isključen Vešović) mogli da se nosimo sa njima. No, u prvom dijelu smo igrali opuštenije, što nam se i obilo o glavu. Bolje je, međutim, što nam se ovo desilo sada nego u kvalifikacijama. Malta treba da nam bude škola i pravi nauk i za naredne mečeve – kaže Ermin Seratlić, ofanzivni vezista.

Utakmica sa Makedonijom je i posljednja provjera pred početak kvalifikacija. To će ujedno biti i prvi meč nove generacije u glavnom gradu.

- Očekujem da će biti kako treba, da ćemo pokazati pravo lice. Makedonci imaju dobru ekipu, koja zna da igra fudbal, i da “udari” kada treba. Nadam se da će doći dosta ljudi, da će nas podržati, jer publika nam zaista mnogo znači. Vjerujem da ćemo kao i na mečevima sa Francuskom, Portugalom i Mađarskom pružiti dobru partiju, pokazati da znamo da igramo dobar fudbal - dodao je vezista poljske Jagielonije.

Naša selekcija će u narednom meču biti jača, jer su se vratili Stefan Savić i Saša Balić, koji su igrali za A selekciju protiv Uzbekistana.

- Bićemo kompletni, svi očekujemo da ćemo popraviti utisak u narednom meču. Vjerujem da ćemo pokazati da možemo da ostvarimo cilj u kvalifikacijama - zaključio je Seratlić.

Bonus video: