Mateus: Bugarska ima blistavu budućnost

Kontrolisali smo situaciju na terenu, stvarali šanse, a jedino što nismo uspjeli da uradimo je da postignemo gol. Zaslužili smo da pobijedimo - istakao je selektor Bugara
53 pregleda 0 komentar(a)
Mateus, Foto: Reuters
Mateus, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.03.2011. 13:14h

Iako se Bugarska remijem sa Švajcarskom praktično oprostila od Evropskog prvenstva, Lotar Mateus smatra da njegov tim ima blistavu budućnost.

- Želim da uputim veliki kompliment mom timu, iako nismo uspjeli da pobijedimo. Igrali smo odliččno prvih 60 ili 70 minuta, to je bilo naše najbolje izdanje otkada sam ja selektor - rekao je legendarni Njemac, koji je Bugare preuzeo nakon poraza od Engleske i Crne Gore.

Mateus ističe da su nedostajali samo golovi.

- Kontrolisali smo situaciju na terenu, stvarali šanse, a jedino što nismo uspjeli da uradimo je da postignemo gol. Zaslužili smo da pobijedimo.

Nakon pobjede u Velsu (2:0), Engleska se pridružila Crnoj Gori na vrhu grupe G sa 10 bodova. Bugari i Švajcarci imaju po četiri i jasno je da će biti jako teško da dostignu "hrabre sokole" i Gordi Albion.

Mateus se, međutim, time i ne opterećuje.

- Mnogo mladih igrača je bilo u timu protiv Švajcarske i mislim da imaju blistavu budućnost. Nažalost, imamo malo vremena za zajednički rad, ali sam optimista i znam da možemo da uradimo puno ako nastavimo ovim putem. Motivisan sam i želim što duže da ostanem selektor Bugarske - zaključio je čovjek koji je sa Njemačkom osvojio titulu prvaka svijeta.

Bonus video: