Blamaža Hrvatske u Gruziji, Bosna preokrenula

Bjelorusija poražena u Albaniji, pa je Crna Gora ostala jedina selekcija u kvalifikacijama koja nije primila gol
0 komentar(a)
hrvati, Foto: Reuters
hrvati, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.03.2011. 22:50h

Hrvatska je u čudu. Reprezentacija koja je uvijek među prvih deset na listi Fife nije napravila niti jednu tečnu akciju na gostovanju nejakoj Gruziji, koja se ohrabrila da u posljednejm minutu dođe do cijelog plijena.

Hrvatski mediji navode dva razloga za to. Pogrešnu taktiku i predugo sjedjenje na klupi Totenhema Nika Kranjčara, koji je donosio prevagu u prethodnim kvalifikacionim mečevima. Osim poraza koji je u 90. minutu začinio Kobijašvili, Hrvatska mora da strahuje jer je Grčka minimalnom pobjedom na Malti izbila na prvo mjesto, i to golom Torocidisa u sudijskoj nadoknadi!

Za razliku od susjeda, komšije iz Bosne i Hercegovine su potvrdile klasu trijumfom nad Rumunijom. I to kakvom - nakon preokreta (gol Marike u 23) kojem su u nastavku kumovali sjajni Vedad Ibišević u 63. i Edin Džeko 20 minuta kasnije. Izabranici Safeta Sušića su potpuno eliminisali Rumuniju, i uključili se u borbu za drugu poziciju.

Puno vatre bilo je i u Dablinu, naročito u prvom dijelu u kojem je Republika Irska postigla dva, a Makedonija jedan gol. tako je ostalo do kraja, pa se Makedonija udaljila od borbe za jedno od prva dva mjesta.

Bez pogodaka je odigran duel Jermenije i Rusije, što je potvrdilo golgetersku krizu izabranika Dika Advokata - Rusiija je bez gola već 352 minuta, ali sreća po “zbornaju” je što se u to vrijeme računaju dva prijateljska meča.

Albanija je zaslužna što je odbrana crnogorske reprezentacije osamila na čelu najboljih u Evropi. To iz razloga što su prvi koji su uspjeli da daju gol Bjelorusiji, dovoljan za pobjedu (1:0). Ekipa Zlatka Kranjčara jedina je reprezentacija u kvalifikacijama koja nije primila gol.

Iako nijesu imali težak zadatak, “panceri” su očitali lekciju Kazahstanu (4:0), čime su održali korak sa Holandijom i Španijom, koje takođe imaju maksimalan učinak.

Po dva gola postigli su Tomas Miler i naravno dežurni strijelac, Miro Klose, a kako se bodri selekcija demonstrirali su gledaoci u Kajzerslauternu, njih 47.849.

Rezultati - Grupa A: Njemačka - Kazahstan 4:0.

Grupa B: Jermenija - Rusija 0:0, Andora - Slovačka 0:1, Republika Irska - Makedonija 2:1.

Grupa D: BiH - Rumunija 2:1, Albanija - Bjelorusija 1:0.

Grupa F: Gruzija - Hrvatska 1:0, Izrael - Letonija 2:1, Malta - Grčka 0:1.

Grupa H: Kipar - Island 0:0, Norveška - Danska 1:1.

Bonus video: