Silva: Leonardo je zaslužan što nisam otišao u Inter

„Leonardu mnogo dugujem, bio je jako važan za moju karijeru...", prisjeća se Tijago Silva.
0 komentar(a)
Tijago Silva, Foto: Reuters
Tijago Silva, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.03.2011. 13:46h

Idućeg vikenda igra se milanski gradski derbi, između svije prvoplasirane ekipe Serije A, Milana i Intera. Uoči tog duela Milan vodi na tabeli sa dva boda više, pa ti derbi mogao dati neke odgovore u trci za Skudeto. Milan bi pobjedom imao otvoren put ka tituli, Interu bi tri boda donijela prvo vođstvo na tabeli u sezoni, dok bi remi, ipak, više prijao Milanu...

Za štopera Milana Tijaga Silvu meč sa Interom je poseban zbog toga što će na drugoj strani biti Leonardo, koji ga je prošle godine trenirao u Milanu, i bio zaslužan za njegov dolazak na „San Siro“.

„Leonardu mnogo dugujem, bio je jako važan za moju karijeru. Prije nego me Milan doveo, bio sam u pregovorima sa Interom. Tada je Leonardo počeo da me zove, i da mi priča o Milanu, Milanelu, mojoj budućnosti. Nekoliko nedjelja nakon toga zatvorio sam vrata Interu i potpisao za Milan“, prisjeća se Tijago Silva.

Brazilski odbrambeni igrač, koji je ove sezone igrao i u veznom redu, ističe da će odsustvo suspendovanog Ibrahimovića biti veliki hendikep za Milan.

“Njegova kazna je nepravda. Bez obzira što sum u smanjili kaznu sa tri na dva meča, to je mnogo. Njegov gest je bio ružan, ali Ibra nije nikoga povrijedio. Nije zaslužio takvu kaznu. Nemamo šta da krijemo, bez njega smo puno oslabljeni, on je šampion, koji pravi razliku na terenu. Nije igrač koga je lako zamijeniti, ali ćemo morati. Ja se kladim na Pata, vidjećete, on će nam donijeti pobjedu, bez obzira na povredu skočnog zgloba. Oporaviće se”, dodaje Tijago Silva.

Na pitanje ko će dobiti derbi, Silva je odgovorio:

“Želim da pobijedim Inter. Ali, nijedan rezultat u tom meču neće odlučiti prvaka. Svi govore o Milanu i Interu, ali treba obratiti pažnju na Napoli, jer je sada, zaista, konkurent za Skudeto”, zaključio je Tijago Silva, uz napomenu da u Interu treba obraditi pažnju najviše na Etoa i Snajdera.

Bonus video: