Kranjčar: Imam razloga za osmjeh

Možda je i dobro što nam je protivnik napravio probleme, zbog utakmica u kvalifikacijama, da vidimo kako ćemo se ponašati i u takvim situacijama
0 komentar(a)
cico, Foto: Savo PRELEVIĆ
cico, Foto: Savo PRELEVIĆ
Ažurirano: 25.03.2011. 20:26h

Zlatko Kranjčar kaže da bi bio zadovoljan čak i da je ostalo 0:0, ali da je nakon 1:0 u posljednjem minutu ipak zadovoljniji...

"Čestitam igračima i na pobjedi i na igri. Bilo je momenata kada nismo funkcionisali kako treba i kako smo se nadali, bilo je dosta nekontinuiranih napada, ali smo uprkos tome imali i dominaciju i šanse koje nismo realizovali", rekao je Kranjčar.

Crna Gora je pobjedom nad Uzbekistanom (1:0) ostvarila šesti trijumf na posljednjih sedam mečeva, uz jedan remi na "Vembliju", sve bez primljenog gola.

"Nastavili smo niz nepobjedivosti i zadržali pobjedničkim mentalitet. Sada sa velikim optimizmom gledamo na utakmicu sa Bugarima, kada će nam se pridružiti Vučinić i Bošković, a iskreno se nadam i Jovetić", dodao je Kranjčar.

Crna Gora je osim pobjede protiv Uzbekistana dobila i Nikolu Drinčića, koji je odigrao prvu utakmicu za reprezentaciju nako 16 mjeseci.

"Njegov kvalitet nikada nije bio sporan. Djelovao je vrlo kvalitetno, sa puno ideja i sa sjajnim pasom", rekao je Kranjčar uz naglasak da je ipak očekivao lakšu pobjedu.

"Možda je i dobro što nam je protivnik napravio probleme, zbog utakmica u kvalifikacijama, da vidimo kako ćemo se ponašati i u takvim situacijama. I zadovoljan sam, bili smo strpljivi. Igrači su kako je odmicao meč podizali htjenje i motivaciju, jer su žudili da ne izgube rejting ili poziciju koju su stekli. Očekujem da ćemo u kvalifikacijama igrati u boljoj formi, ali mislim da smo i današnjim izdanjem opravdali povjerenje".

Kranjčara je posebno obradovao gol Simona Vukčevića.

"Njegov gol je značajan i zbog nas i zbog njega. Nadam se da će mu biti podsticaj i da se neće na ovome zaustaviti, jer ja od njega puno očekujem".

Kranjčar je zadovoljan i pojedinačnim učinkom.

"Batak i Savić su dobro djelovali u tandemu, Pavićević i Jovanović su bili vrlo aktivni u igri ka naprijed, Drinčić je idejom i pasom donio dodatni kapacitet veznom redu, a odlično je odigrao i Bećiraj, ali ga nije htio gol. Takođe i Đalović, koji nije imao golgeterski dan. Posebno mi je drago zbog debitanata, Grbića i Balića. Zadovoljan sam kako je Grbić odigrao, dodatno je povukao ekipu ka naprijed", rekao je Kranjčar, uz zaključak:

"Imam dosta razloga za osmjeh na licu".

Crnogorski selektor sjutra putuje u Sofiju, gdje će na licu mjesta vidjeti dva konkurenta za visok plasman u grupi, Bugare i Švajcarce u međusobnom duelu. Njegov pomoćnik Ali Reza već je otputovao u Kardif, na drugi meč grupe Vels - Engleska.

Bonus video: