Simon u 90. nokautirao Uzbekistan!

Vukčević u posljednjem minutu meča sjajnim udarcem glavom donio Crnoj Gori minimalnu pobjedu
118 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.03.2011. 19:21h

Crna Gora je u prijateljskom meču savladala Uzbekistan sa 1:0 golom Simona Vukčevića u 90. minutu, koji je nakon kornera Nikole Drinčića fenomenalno zakačio loptu glavom i pogodio suprotni ugao.

TOK MEČA

93. min - Utakmica je završena.

90. min - Gol za Crnu Goru! Korner je izveo Drinčić, a Simon Vukčević glavom, u posljednjim sekundama regularnog toka, nokautirao Uzbekistan.

86. min - Kranjčar je "ispucao" i treću izmjenu, umjesto Pavićevića ušao je i drugi debitant - Saša Balić.

83. min - Treća velika šansa za Crnu Goru, nakon centaršuta Drinčića glavom je dobro šutirao Bećiraj, ali je golman Uzbekistana maestralno odbranio.

76. min - Na 15-ak minuta prije kraja Kranjčar je potegnuo za posljednjim adutom - umjesto Đalovića ušao je Simon Vukčević.

71. min - Drinčić je još jednom "opalio" iz daljine, ovoga puta preko gola, a Kranjčar izvršio četvrtu izmjenu - umjesto lijevog beka Jovanovića ušao je Delibašić, treći napadač.

64. min - Dobar pokušaj Drinčića sa 20 metara, lopta je prohujala pored gola.

61. min - Treća izmjena za Crnu Goru, umjesto Pekovića ušao je Zverotić.

54. min - Velika šansa za Crnu Goru, Đalović je sa pet metara šutirao akrobatski preko glave, ali je lopta prohujala iznad prečke.

51. min - Druga izmjena u crnogorskom timu, umjesto Kašćelana ušao je debitant Grbić.

48. min - Uzbekistanci su mogli da povedu, Novkarov je u jednom momentu gledao u lice Mladena Božovića, ali je pucao toliko traljavo da se to jedva računa u šuteve...

46. min - Počelo je drugo poluvrijeme. Kranjčar nije ništa mijenjao u pauzi, za razliku od kolege iz Uzbekistana Vadima Abramova, koji je izvršio dvije izmjene.

Poluvrijeme: U ne previše uzbudljivom prvom dijelu Crna Gore je imala samo jednu pravu šansu za gol, ali se Đalović spetljao na ivici peterca. Cijelih 45 minuta ekipa Zlatka Kranjčara je bezuspješno pokuašavala da ostvari dominaciju na terenu, ali je očito da u ovakvoj postavi nedostaje pravi kreativac, igrač koji će jednim potezom napraviti razliku. Uprkos nešto slabijoj igri od očekivane, sa tribina se čuju samo aplauzi. Skandiralo se Nikoli Drnčiću, Fatosu Bećiraju, Cicu Kranjčaru... Po lijepom, ali i pomalo vjetrovitom vremenu, obračun "hrabrih sokola" sa četvrtom selekcijom sa nedavnog Kupa Azije gleda oko pet hiljada navijača.

45. min - Sudija iz Srbije Vlado Glođović odsvirao je kraj prvog poluvremena. Ostalo je 0:0.

44. min - Mlada reprezentacija u prijateljskom meču na Malti još od 8. minuta gubi sa 1:0. Posao timu Duška Vlaisavljevića je dodatno otežan, jer je Marko Vešović dobio crveni karton.

43. min - Drinčić je centrirao iz slobodnog udarca, Bećiraj na prvoj stativi pokušao glavom, ali gol Nesterova nije bio u opasnosti, lopta je otrišla visoko preko gola.

30. min - Prva šansa za Crnu Goru. Jovanović je sjajno centrirao sa lijeve strane, Đalović bio sam na petercu, u pokušaju da šutira slučajno je primio loptu, ali potom nije uspio da je gurne u mrežu.

19. min - Prinudna izmjena u crnogorskoj reprezentaciji. Umjesto Novakovića, koji se požalio na povredu, ušao je Vladimir Božović.

17. min - Prvu šansu na utakmici imali su Uzbekistanci. Lopta se nakon kornera odbila do Kapazova, koji je bio u idealnoj poziciji na 11 metara, ali je nespretno šutirao preko gola.

15. min - Nema prevelikih uzbuđenja nakon 15 minuta igre. Crna Gora pokušava da uspostavi dominaciju, Bećiraj i Đalović bili su u dva dobra naleta ka golu, ali još nema pravog šuta. Dobar solo-prodor imao je i Nikola Drinčić, koji igra prvu utakmicu za reprezentaciju od novembra 2009. godine.

1. min - Utakmica je počela...

Na stadionu pod Goricom po pravom proljećnom vremenu i u lijepom ambijentu okupilo se oko pet hiljada navijača.

Selektor Zlatko Kranjčar izveo je najavljeni sastav: Božović - Pavićević, Savić, Batak, Jovanović - Drinčić, Peković, Kašćelan, Novaković - Đalović, Bećiraj.

Na klupi su: Blažić, Vukčević, Vladimir Božović, Delibašić, Zverotić i Grbić.

Nakon pet pobjeda u posljednjih šest mečeva, kao i šest uzastopnih utakmica bez primljenog gola, Crna Gora danas u prijateljskom meču protiv Uzbekistana želi da nastavi fenomenalan niz i napravi dobru uvertiru za prvu od četiri ključne utakmice u kvalifikacijama, protiv Bugarske u Podgorici 2 juna.

Galerija

Bonus video: