Van Persi: Nismo dovoljno dobri za trofej

"Frustrirajuće je kada izgubite, posebno kada je ekipa jako blizu. Ali, moramo da gledamo napred i moramo takve stvari da promijenimo", rekao je Van Persi.
0 komentar(a)
Van Persi, Foto: Reuters
Van Persi, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.03.2011. 13:15h

Fudbaler Arsenala Robin van Persi rekao je danas da njegova ekipa nije dovoljno dobra da ove ove sezone osvoji trofej.

Fudbaleri Arsenala su u februaru bili u konkurenciji za osvajanje četiri trofeja, ali su eliminisani iz tri takmičenja - Karling kup, Liga šampiona i FA kup i sada se bore za titulu u Premijer ligi.

Arsenal je drugi na tabeli i ima pet bodova manje od Mančester junajteda, ali i utakmicu manje.

"Uvijek dajemo sve od sebe i uvijek želimo da pobijedimo. U nekoliko navrata smo bili veoma blizu, ali u posljednjem trenutku, to što smo radili nije bilo dovoljno dobro. To je naša realnost", rekao je Van Persi britanskim medijima.

"Frustrirajuće je kada izgubite, posebno kada je ekipa jako blizu. Ali, moramo da gledamo napred i moramo takve stvari da promijenimo. Čvrsto vjerujem u naš tim, Arsenal i sebe i vjerujem da ćemo osvojiti trofeje", dodao je holandski reprezentativac.

Van Persi je odbacio spekulacije da će otići iz Arsenala i preći u drugi klub, kako bi osvojio neki trofej.

"To je apsolutno netačno. Srećan sam, imam ugovor sa Arsenalom i to poštujem", rekao je on.

Barselona je izbacila Arsenal iz Lige šampiona, a Van Persi je u drugom poluvremenu revanš utakmice osmine finala na Kamp Nou dobio crveni karton.

On je kritikovao fudbalere Barselone zbog ponašanja i prigovaranja sudiji tokom meča i optužio igrače Čelsija da u Premijer ligi koriste sličnu taktiku.

"Fudbaleri Barselone su se stalno žalili i oplakivali sudijske odluke i to ne volim kod njih. U Engleskoj, igrači Čelsija se isto ponašaju. Barsa je veliki tim i njeni igrači ne moraju da preuveličavaju stvari, jer to na terenu nervira ostale igrače", rekao je Van Persi.

Bonus video: