FIFA Partizanu oduzima bodove?

Htjeli smo da se sve okonča na prijateljski, džentlmenski način, bez podizanja prašine, ali to jednostavno nije moguće zbog odnosa druge strane, kazao je predsjednik Makedonije Dimovski
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.03.2011. 11:10h

Predstavnici skopske Makedonije tužili su Partizan organima FIFA zbog neisplaćenog novca na ime obeštećenja za Vašingtona da Silvu, piše danas beogradski sportski lifi “Sport”.

Kako navodi predsjednik Makedonije Serafim Dimovski, “crno-bijeli' su isplatili prvu ratu za Brazilca prije godinu dana, poslije čega su izbjegavali drugi dio obaveze.

"Smatramo da više ne postoji civilizovan način da se razgovara sa čelnicima Partizana i zbog toga smo riješili da obavijestimo javnost o svim peripetijama u poslovanju sa njima," javio se Dimovski “Sportu”.

Partizan je, prema riječima Dimovskog, platio 120.000 eura a duguje još toliko.

"Htjeli smo da se sve okonča na prijateljski, džentlmenski način, bez podizanja prašine, ali to jednostavno nije moguće zbog odnosa druge strane. Dolazili smo na meč Partizana i Arsenala u Ligi šampiona, jedva namolili generalnog sekretara Darka Grubora da nas primi, jer nam se pre toga nije javljao na telefon, pristali na nove uslove “crno-bijelih” i ponovo sve isto."

Dimovski ističe da je Makedonija nakon toga Partizan tužila organima FIFA.

"Iz FIFA nam je stiglo pismo u kome se kaže da je Partizan dužan da u roku od mjesec dana isplati drugu ratu za Vašingtona da Silvu. Taj rok ističe za tri dana, ali oni i dalje ne haju. Vratićemo zato pismo u FIFA, pošto od isplate očigledno nema ništa, pa neka im oduzimaju bodove. Koliko znam predviđeno je da se u takvim situacijama oduzme od šest do deset bodova”, kazao je Dimovski.

Bonus video: