SAMO SVOJA POSLA

Peković: Ne opetećujemo se Kardifom i Sofijom

Normalno je da ćemo ispratiti te utakmice, ali se ne opterećujemo puno kakvi će biti rezultati. Uostalom, kada počnu kalkulacije onda je to korak nazad
77 pregleda 0 komentar(a)
Peković, Foto: Reuters
Peković, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.03.2011. 15:54h

Milorad Peković je bio jedan od junaka "Vemblija", a sada se očekuje od njega da snagom i mirnoćom na sredini terena odvede Crnu Goru u presudne bitke za plasman na Evropsko prvenstvo.

I to, kao nekada - u paru sa Nikolom Drinčićem.

"Drago mi je što je Drinčić ponovo tu, on je puno bitan za našu reprezentaciju. I njemu će utakmica sa Uzbekistanom dobro doći da uhvati ritam i da se spremi za vrlo važnu utakmicu protiv Bugarske koja nas očekuje za dva mjeseca - rekao je Peković.

Šta očekuješ protiv Uzbekistana?

- Da odigramo što bolje i da nastavimo tamo gdje smo stali prošle godine. Želimo da iskoristimo ovo okupljanje kako bi zadržali pobjednički ritam i napravili što bolju atmosferu za Bugarsku.

Koliko ste zaokupljeni Bugarima?

- Stalno su nam u podsvijesti, tu utakmicu čekamo već šest mjeseci. Ipak, ostala su još dva mjeseca i ne treba još uvijek tako puno razmišljati o njima. Uostalom, sada igramo sa Uzbekistanom.

Ima li euforije i koliko bi ona mogla negativno da utiče na ekipu?

- Ima je i prija nam ali ne smijemo da se opustimo. Podatak da smo na čelu grupe i da će svi sada još spremniji ići na nas treba da nam bude motiv više da odigramo još bolje.

Je li problem što se utakmica sa Bugarskom igra u junu, kada se završi klupska sezona?

- Ja u suštini ne povezujem klupske i reprezentativne obaveze, za mene su to dva svijeta, drugačiji motiv, drugačiji pristup. Kada igrate za reprezentaciju veći je motiv, posebno sada kada smo napravili rezultat koji je malo ko očekivao.

Kakva rezultate priželjukuješ u Kardifu i u Sofiji?

- Normalno je da ćemo ispratiti te utakmice, ali se ne opterećujemo puno kakvi će biti rezultati. Uostalom, kada počnu kalkulacije onda je to korak nazad i znak da nije nešto u redu. Mi ne kalkulišemo jer sve zavisi od nas - zaključio je Peković.

Crna Gora dočekuje u petak Uzbekistan u prijateljskom meču, dok se dan kasnije igraju dvije utakmice u kvalifikacionoj grupi G: Vels u Kardifu dočekuje Englesku, dok Bugarska i Švajcarska igraju u Sofiji.

Crna Gora je prva u grupi sa deset bodova na četiri odigrana meča, Englezi imaju sedam (na tri utakmice), Švajcarci i Bugari po tri (takođe iz tri utakmice), dok je Vels posljednji bez bodova.