Dekov debi iz snova

Ovo je jedan od najvažnijih golova u mom životu, zbog svega što sam prošao u prethodnom periodu - istakao je bivši as Porta, Barselone i Čelzija, koji je dva mjeseca odsustvovao zbog povrede
0 komentar(a)
Deko, Foto: Reuters
Deko, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.03.2011. 10:23h

Poslije više od 13 godina se vratio u Brazil i potrudio se da njegov debi u Kopa libertadoresu bude dugo pamćen - Deko je 52. minutu ušao u igru, u 80. namjestio gol Araužu, a sedam minuta kasnije i sam pogodio za pobjedu Fluminenzea protiv meksičke Amerike (3:2).

Zanimljivo, to mu je bio prvi meč nakon dvomjesečne pauze zbog povrede zadnje lože.

- Ponovo se osjećam živim. Ta dva mjeseca su mi oduzela sreću, bilo mi je veoma teško. Sada sam presrećan, jer opet radim ono što najviše volim. Ovo je jedan od najvažnijih golova u mom životu, zbog svega što sam prošao u prethodnom periodu - istakao je bivši as Porta, Barselone i Čelzija, koji je mrežu Armanda Navaretea zatresao sjajnim lobom.

Ta pobjeda je vratila Brazilce u trku za plasman u osminu finala, jer sada imaju dva boda manje Argentinos juniorsa, jedan od Amerike, a bod više od urugvajskog Nasionala.

Deko je karijeru počeo u Korintijansu, ali je 1997. prešao u Benfiku. Od 1999. do 2004. je igrao u Portu, potom je četiri sezone nastupao za Barselonu, a dvije godine je proveo u Čelziju. Sa portugalskim i katalonskim gigantom je bio prvak Evrope.

Od 2003. je igrao za Portugal i postigao pet golova u 75 mečeva. Nakon Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi se oprostio od "super orlova" i odlučio da se vrati u zemlju u kojoj je rođen.

Bonus video: