Teri: Znam da nisam najpopularniji izbor

Znam da moje ponovno imenovanje za kapitena nije baš najpopularniji izbor, ali mislim da sam mnogo mudriji nego što sam, na primjer, bio prije dvije godine - rekao je Teri.
0 komentar(a)
teri, Foto: Reuters
teri, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.03.2011. 20:42h

Nakon brojnih seksualnih, reprezentaciju Engleske potresa i afera “kapitenska traka”.

Odluka Fabija Kapela da zvaničnog lidera reprezentacije ponovo imenuje nestašnog Džona Terija, te revolt dosadašnjeg kapitena Rija Ferdinanda, potpuno su zasijenili pripreme “gordog Albiona” za kvalifikacionu utakmicu protiv Velsa.

Teri, kome je Kapelo prošle godine oduzeo kapitensku traku zbog afere sa djevojkom tadašnjeg druga iz reprezentacije Vejna Bridža, juče je izašao pred novinare.

- Znam da moje ponovno imenovanje za kapitena nije baš najpopularniji izbor, ali mislim da sam mnogo mudriji nego što sam, na primjer, bio prije dvije godine - rekao je Teri.

BBC je prije tri dana objavio izjavu neimenovanog izvora po kome je trenutno povrijeđeni Rio Ferdinand svoj dalji nastup za reprezentaciju stavio “pod veliki znak pitanja”, nezadovoljan Kapelovom odlukom da kapitensku traku vrati Teriju.

Vijest o povlačenju je sjutri dan demantovana, ali Ferdinadova ljutnja - nije.

- Rio me je nazvao, razgovarali smo 10 minuta preko telefona. Bio je to sjajan razgovor, a Rio je samo potvrdio da je veliki čovjek. Pomalo je razočaran, što je prirodno, ali mi je više puta ponovio je pobjednička atmosfera u reprezentaciji najvažnija stvar - izjavio je Teri.

Po defanzivcu Čelzija, u reprezentaciji ne postoje nikakvi klanovi koji su za ili protiv njegovog ponovnog izbora za kapitena.

- Niko mi od fudbalera nije ništa rekao. Mislim da ne postoji problem takve vrste.

Mnogi stručnjaci i analitičari, uključujući i legendarnog napadača Engleske Gerija Linekera, ocijenili su Terijev izbor za kapitena kao “iznenađujući i pogrešan”.

Englezi u subotu igraju protiv Velsa na “Vembliju” i imaju priliku da ponovo preuzmu prvo mjesto u kvalifikacionoj grupi G, koje trenutno drži Crna Gora.

Četa Zlatka Kranjčara je slobodna u ovom kolu kvalifikacija.

Bonus video: