Platini ponovo izabran za predsjednika

Platini je kao jedan od najvažnijih zadataka u svom drugom mandatu označio beskompromisnu borbu protiv nasilja na stadionima i obećao “da će nastaviti borbu protiv namještanja utakmica”
0 komentar(a)
Platini, Foto: Reuters
Platini, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.03.2011. 14:36h

Prema očekivanjima, s obzirom da nije imao protivkandidata, dosadašnji predsjednik Evropske fudbalske asocijacija (UEFA) Mišel Platini ponovo je danas izabran na tu funkciju, na izbornom kongresu koji se održava u Parizu. Novi mandat legendarnog francuskog fudbalera trajaće do 2015. godine.

Nakon reizbora, Platini je kao jedan od najvažnijih zadataka u svom drugom mandatu označio beskompromisnu borbu protiv nasilja na stadionima i obećao “da će nastaviti borbu protiv namještanja utakmica”.

"Naša najveća odgovornost je da zaštitimo samu igru. Za mene je fudbal, ipak, samo igra. Dokle god ga budemo tretirali kao igru, uz svu strast koju fudbal nosi, bićemo pobjednici", rekao je Platini.

Platini ima 55 godina, igrao je za Sent Etjen i Juventus, a bio je i selektor fudbalske reprezentacije Francuske.

Izbornom kongresu UEFA prisustvovali su predsjednik Svjetske fudbalske federacije (FIFA) Jozef Blater i predsjednik Azijske fudbalske konfederacije Mohamed bin Hamam. Njih dvojica će se 1. juna takmičiti na izborima za predsjednika FIFA.

Kongresu u Parizu prisustvovao je predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević.

Bonus video: