Baloteli - još jedan "bad boy" italijanskog fudbala

Mario Baloteli, Marko Materaci, Antonio Kasano... Samo su najsvježiji primjeri kakvih se fudbalera ima u Italiji
0 komentar(a)
Baloteli, Foto: REUTERS
Baloteli, Foto: REUTERS
Ažurirano: 22.03.2011. 10:26h

Specijalizovani fudbalski sajt "goal.com" sastavio je listu od 10 italijanskih fudbalera čije su karijere obilježili uglavnom problemi.

Naravno, potpisnik teksta, Karlo Garganeze, uhvatio se za slučaj Marija Balotelija, temperamentnog napadača Mančester sitija koji nikako da pronađe sebe.

Đorđo KinaljaKo pamti malo duže, sjeća se ovog robusnog Rimljanima, bivšeg fudbalera Lacija. Kasnije je igrao i za američki Kosmos, a ostao je upamćen po tome što je u tom timu želio da bude veća zvijezda i od najvećeg - Pelea!

Kristijan VijeriNiko mu nije sporio da je nekoliko godina bio najdominantniji napadač na planeti. Međutim, ta teška Bobova narav ga je značajno poremetila u karijeri. Ostao je upamćen kao fudbaler koji je dao najmanje intervjua i koji je samo jednom rečenicom otjerao sve novinare od sebe: "Veći sam čovjek nego svi vi zajedno", rekao je tada Vijeri.

Franćesko FlakiJedan od mnogobrojnih majstora koji nije mogao da kontroliše stvari van terena. Prije pet godina je kažnjen na dva mjeseca neigranja zbog nezakonitog kockanja, a brzo nakon toga na dvije godine jer je bio pozitivan na kokain. Kasnije se opet ispostavilo da je kokain njegov život, a kazna je uvećana na 12 godina. Tako, Flaki će imati 47 godina kada mu istekne kazna - jasno je da može da zaboravi na fudbal!

Paskvale BrunoNadimak "životinja" govori sve o jednom od najozloglašenijih italijanskih igrača. Za njega govore da je poslije Klaudija Đentilea najveći "kostolomac", a jednom je bio suspendovan na osam utakmica jer je fizički nasrnuo na sudiju. Kasnije se proslavio u Hartsu kada je igračima protivničkog Hibernijana bukvalno na terenu prijetio smrću.

Omar Sivori Jedna od legendi Juventusa. Bio je igrač vruće glave, volio je da se šali sa protivnicima i da ih ponižava na terenu.

Marko MateraciOn ne može da se preskoči. Veliki glumac, još veći provokator, igrač koji je osvojio Svjetsko prvenstvo i Ligu šampiona između ostalih trofeja. Maltretirao je svakog igrača protiv kojeg je igrao, a natjerao je na tuču i gospodina kao što je Zinedin Zidan. Zato, Matriks je po mnogima broje jedan u ovoj priči.

Mario BaloteliSa samo 20 godina je pokidao živce mnogim trenerima, igračima, predsjednicima... Rekao je da nije slabiji igrač od Mesija, da ne podnosi Ronalda, da navija za Milan iako igra za Inter, da nikada nije čuo za Džeka Vilšira iz Arsenala...

Paolo di KanioPakleni karakter! Zato i nikada nije igrao za italijansku reprezentaciju. Kasnije se "proslavio" fašističkim pozdravom prema navijačima Lacija, ali je takođe imao i svijetlih trenutaka. U Engleskoj mu nikad neće zaboraviti što je ispoštovao povrijeđenog golmana koji je ležao i nije htio da mu da gol. To je bio fer-plej. Međutim, fer-plej nije bio kada je skočio na sudiju da ga bije nakon što je dobio crveni karton. Zato je 11 mečeva bio na hlađenju.

Klaudio ĐentileKao ubica, eto takav defanzivac je bio Klaudio Đentile. To znaju i Maradona i Ziko i svi majstori, a Mario Kempes je jednom prilikom rekao: "Da odem u toalet i tamo bi išao za mnom". Kada je Kevin Kigen postao najbolji igrač u Evropi, Đentile mu je na ceremoniji dodjele nagrada šapnuo: "Da sam te ja čuvao makar jednom, danas ne bi imao nagradu".

Antonio KasanoRođen 1982. kada je Italija postala prvak svijeta. U karijeri je prošao sve, od svađa sa trenerima, Franćeskom Totijem, do imitiranja Fabija Kapela... Rekao je da je spavao sa 700 žena do svoje 25. godine. A onda je svašta rekao predsjedniku Sampdorije Rikardu Garoneu i pošao u Milan. Njegov šou se nastavlja, samo je pitanje kada će da se zapali taj karakter.

Bonus video: