Berbatov nosi ka tituli

Već je dao 20 golova u Premijer ligi na 27 utakmica. Kakvu sezonu ima Berbatov pokazuje prošla sezona - na 33 meča je dao svega 12 pogodaka
56 pregleda 0 komentar(a)
Berba, Foto: REUTERS
Berba, Foto: REUTERS
Ažurirano: 21.03.2011. 12:22h

Vejn Runi igra najgoru sezonu u karijeri, Havijer Ernandes je uradio dosta, možda i više nego što se od njega očekivalo, Majkla Ovena se više niko i ne sjeća... Mnogi se onda vjerovatno pitaju kako Mančester junajted bilježi tako dobre rezultate ove sezone.Razlog je - Dimitar Berbatov. Bugarin je donio pobjedu protiv Boltona, vratio pet bodova prednosti u odnosu na Arsenal i nastavio da popravlja brojke. Već je dao 20 golova u Premijer ligi na 27 utakmica. Kakvu sezonu ima Berba pokazuje, na kraju krajeva, poređenje sa prošlom godinom - tada je na 33 meča dao svega 12 pogodaka.

GOLMANI

Sirigu (Palermo) - u sumornoj noći na Siciliji za sve navijače Milana Sirigu je posebna ličnost. I ono malo šansi što je lider stvorio odlični golman je lako ukrotio.

Ulrejh (Štutgart) - Volfsburg se naigrao u Štutgartu, Ulrejh je bio kao na strijelanju, ali je samo jednom nadmudren. Sasvim dovoljno da „švabe” osvoje bod.

Varas (Sevilja) - igrač utakmice protiv Valensije na „Mestalji”, bez obzira što je Ivan Rakitić dao gol odluke.

ODBRANA

Gojan (Palermo) - zahvaljujući njegovom golu italijansko prvenstvo je opet živo!

David Luiz (Čelzi) - na Ostrvu ga gledaju kao grubijana od kada je „prebio” igrače Mančester junajteda. Međutim, ima on i mnoge druge kvalitete, osjetio je to Mančester siti.

Danijel Alveš (Barselona) - u duelu sa Hetafeom je odglumio napadača.

SREDINA

Ramireš (Čelzi) - zapečatio sudbinu Sitija na „Stemford bridžu”. Polako postaje nezamjenjiv u ekipi Karla Anćelotija.

Ozil (Real Madrid) - maestro koji oduševljava Španiju. Klasa je klasa, a mladi Njemac je posjeduje.

Riberi (Bajern) - prekinuo je novo mučenje Bajerna golom u 88. minutu u Frajburgu.

Elija (Hamburger) - novi trener ga je vratio u prvi tim i to je bio bingo - Holanđanin mu je vratio igrom koja je izazvala ovacije na „AOL areni“.

Kedira (Real Madrid) - nije Kedira samo „radnik” na sredini terena u Realu. Magična asistencija Karimu Benzemi protiv Atletika je to najbolje demantovala.

Nobl (Vest Hem) - sa veznim redom Totenhema nisu mogle da izađu na kraj ni najbolje ekipe u Evropi. Međutim, Vest Hem jeste. Nobl je odigrao bez greške, Avram Grant ne želi da zamisli tim bez njega.

NAPAD

Pacini (Inter) - ušunjao se dva puta ispred odbrane Lećea i jednom je to kaznio. Njegov gol je Interu donio zlata vrijedan trijumf.

Toti (Roma) - možda Toti tek sada uživa na terenu, od kada je Vinćenco Montela na klupi. U Firenci je djelovao kao onaj Franćesko iz najboljih dana.

Berbatov (Mančester junajted) - 20 golova u Premijer ligi ove sezone govore sve. Dežurni kritičari bugarskog majstora više ne posjećuju „Old traford”.

Kavani (Napoli) - Matador se vratio, oborio klupski rekord po broju golova i nastavio san o Skudetu.

Di Natale (Udineze) - pored svih napadača u Italiji, glavni lik Serije A je veteran iz Udinezea.

Petrić (Hamburger) - ispratio je Keln iz Hamburga sa tri gola. Igrač koji, čini se, još nije u Njemačkoj pokazao ni djelić onoga što stvarno može.

Rondon (Malaga) - adut tima iz Andaluzije u borbi za opstanak.

Džarvis (Volvs) - Volvs je osvojio Birmingem, navijači „vukova” pjevaju ime Meta Džarvisa.

Bonus video: