Gol koji otvara trku za titulu

"Sigurno da gol ima veliku vrijednost, jer sada možemo da osvojimo i prvenstvo", ističe Stefan Mugoša, strijelac pobjedonosnog gola protiv OFK Bara.
66 pregleda 0 komentar(a)
Stefan Mugoša, Foto: Luka Zeković
Stefan Mugoša, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.03.2011. 20:26h

Budućnost je oživjela prvenstvo trijumfom nad OFK Barom, a gol Stefana Mugoše za konačnih 2:1 na “Topolici” lansirao je Budućnost, doveo je na svega bod zaostatka u odnosu na lidera Mogrena (Budvani su pretrpjeli poraz kraj Bistrice).

Deset kola prije kraja podgorički tim praktično se vratio u ravnopravnu trku za titulu, iako je ne tako davno izgledalo da Budvani neće imati težak zadatak, odnosno da su neprikosnoveni na tronu.

"Sigurno da gol ima veliku vrijednost, jer sada možemo da osvojimo i prvenstvo. Treba, međutim, da zaboravimo ovu utakmicu, slijedi nam 14 dana dobrog rada u toku predstojeće pauze, a nakon toga želimo da osvojimo nova tri boda i protiv Lovćena", ističe Mugoša.

Mladi napadač “plavo-bijelih” igrao je svih 90 minuta na “Topolici” i na najbolji način iskoristio šansu.

"Pokazali smo karakter, jer smo na poluvremenu gubili sa 1:0. U nastavku je Bošković postigao gol na vrijeme, a potom je stigao i moj pogodak. Mislim da je sada sve do nas, ali moramo da nastavimo da radimo kako treba i pobjeđujemo. Vjerovali smo da možemo da se vratimo u trku za titulu, zbog toga smo i tu gdje jesmo - kazao je Mugoša.

Interesantno da je mladi napadač Budućnosti prvi prvenstveni pogodak postigao takođe na “Topolici”, ali u jesenjem meču protiv Mornara. Podgorički tim je i tada slavio sa 2:1.

"Ovaj drugi je mnogo važniji, jer se njime otvorilo prvenstvo. Mislim da smo sada u psihološkoj prednosti u odnosu na Mogren. I pauza je stigla u pravo vrijeme, želimo da se što bolje spremimo za finiš prvenstva u kom ćemo pokušati da bilježimo pobjede u kontinuitetu", kazao je junak “plavo-bijelih”.

Budućnost je tako dobila novog mladog junaka, pošto je prethodno i 17-godišnji vezista Miloš Kalezić prigrabio slavu. On je takođe protiv Bara u nedavnom meču pod Goricom postigao pobjednički pogodak...

- Mislim da je ispravno da mlađi igrači dobijaju šansu. Možemo da imamo baš dobar tim uz pomoć iskusnijih fudbalera. O tome, međutim, odlučuje trener Saša Petrović, on najbolje zna kome treba da ukaže priliku - zaključio je Mugoša.

Bonus video: