Kapelo vratio Teriju kapitensku traku

"Džon se uvijek ponašao kao lider na terenu, ali i u svlačionici. Impresionirao me u ovih godinu dana, on je rođeni lider, najjača ličnost u timu. To je veoma važno", kazao je Kapelo.
0 komentar(a)
Kapelo i Teri, Foto: Reuters
Kapelo i Teri, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.03.2011. 10:44h

Nakon 13 mjeseci kazne zbog afere sa devojkom saigrača Vejna Bridža, Džon Teri nosiće ponovo kapitensku traku, odlučio je selektor Engleske Fabio Kapelo. Teri će biti kapiten na narednoj utakmici sa Velsom, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koja se igra u subotu u Kardifu.

Kapelo smatra da je jednogodišnja kazna bila sasvim dovoljna za Terija, koji će kapitensku traku preuzeti od Rija Ferdinanda.

“Nakon meča koji smo prošlog mjeseca igrali u Kopenhagenu protiv Danske, Terija je pogodio način na koji je kapitenska traka tokom meča išla iz ruke u ruku. Želio sam ovu odluku da donesem dan prije meča sa Velsom, jer sam želio da razgovaram sa ostalim igračima, sa Terijem. Znam, takođe, da su doktori reprezentacije razgovarali sa doktorima Mančester junajteda i Liverpula, da su Rio Ferdinand i Stiven Džerard povrijeđeni. Konačno, odlučio sam da Teri ponovo bude stalni kapiten, vjerujem da je kazna bila dovoljna”, kazao je Kapelo na brifingu sa engleskim novinarima.

Teri je prvi put postao kapiten Engleske pod vođstvom Stivena Meklarena u avgustu 2006. godine, a nakon dolaska Kapela, i serije eksperimenata u toj ulozi, Teri je ponovo dobio kapitensku traku avgusta 2008. godine.

“On je bio moj prvi izbor kada sam odlučivao o kapitenu. I kada je igrao bez kapitenske trake u proteklom periodu, Džon se uvijek ponašao kao lider na terenu, ali i u svlačionici. Impresionirao me u ovih godinu dana, on je rođeni lider, najjača ličnost u timu. To je veoma važno. Ponekad i lideri griješe, ne samo on, bilo ko. Zato nije rizik što sam ga ponovo postavio za kapitena, jer je shvatio i naučio iz svojih grešaka”, zaključio je Kapelo.

Kad se oporavi, Rio Ferdinand se vraća u ulogu zamjenika kapitena, a dok je Džerard treći u tom nizu…

Bonus video: