Poraz Milana na Siciliji

Milan izgubio od Palerma sa 1:0, pa Inter ako sjutra savlada Leće dolazi na samo dva boda zaostatka
0 komentar(a)
Gojan, Foto: REUTERS
Gojan, Foto: REUTERS
Ažurirano: 19.03.2011. 22:07h

Ako Inter sjutra savlada Leće na svom terenu, prvenstvo i definitivno dobija sasvim drugu dimenziju, jer Milan više ne drži stvari pod kontrolom - lider je izgubio na Siciliji od Palerma, pa bi njegov gradski rival (u slučaju trijumfa) došao na samo dva boda minusa pred veliki derbi koji se igra 2. aprila.

Palermo je dočekao Milan u najgorem mogućem trenutku, poslije crne serije od pet poraza u nizu, sedmice koju je primio od Udinezea, promjene trenera... Međutim, izgleda da je dolazak velikana samo probudio gladne lavove na stadionu „Renco Barbera”, pa je Milan, bez kažnjenog Zlatana Ibrahimovića, pokazao sve boljke.

Na kraju, presudio je gol Rumuna Gojana u 10. minutu, koji je iskoristio smušenost odbrane „rosonera” i najavio vrelu noć. Kasnije je Palermo mogao i da riješi meč, imao je i Milan svoje šanse, ali je ostalo 1:0 - na oduševljenje Sersea Kozmija koji je konačno ostvario tri boda nakon dva poraza (od kada je na klupi zamijenio Delija Rosija).

- Sada se lakše diše, ova pobjeda nam je trebala za samopouzdanje. Nije nam bilo lako, ali je Kozmi ovo zaslužio, jer je od dolaska naporno radio kako bi nas vratio na pravi put - rekao je vezista Maurisio Pinilja.

Trener Milana Masimilijano Alegri je pokušao da spusti loptu i smiri igrače.

- I dalje smo favoriti za Skudeto, ništa loše se nije desilo. Ako Inter dođe na dva boda minusa jeste bliži, ali mi nijednog momenta nismo ni mislili da će ovo prvenstvo da bude lako - kazao je Alegri.

Po njemu, ništa neće biti riješeno ni poslije derbija u narednom kolu.

- To je možda najvažniji meč, ali ništa neće biti poznato nakon njega. Ipak, imamo dovoljno vremena da se spremimo za taj duel - istakao je Alegri, kojeg sada brine i povreda Alešandrea Pata.

Milan je ovim porazom dao nadu i Napoliju, koji bi, ako savlada Kaljari, došao na tri boda zaostatka.

Laciju je protiv Ćezene bio dovoljan i gol Maura Zaratea u 2. minutu, pa Rimljani ponovo vjeruju u Ligu šampiona.

Sjutra: Inter - Leće, Fiorentina - Roma, Bari - Kjevo, Bolonja - Đenova, Juventus - Breša, Sampdorija - Parma, Udineze - Katanija, Napoli - Kaljari.

Bonus video: