Petrovac remijem nastavio seriju

Petrovčani su nastavili proljećnu seriju, jer u šest uzastopnih mečeva nisu osjetili gorčinu poraza, a mladi reprezentativac Pavle Velimirović ni na ovom meču nije savladan
0 komentar(a)
Petrovac, Foto: Savo Prelević
Petrovac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.03.2011. 21:04h

I u drugom odmjeravanju snaga dva ista rivala u svega sedam dana, nije bilo pogodaka, ali ni pravih prilika za gol. Petrovčani su nastavili proljećnu seriju, jer u šest uzastopnih mečeva nisu osjetili gorčinu poraza, a mladi reprezentativac Pavle Velimirović ni na ovom meču nije savladan, pa brojka od 405 minuta bez primljenog pogotka može da ohrabri selektora Duška Vlaisavljevića.

Četa Miodraga Vukotića je, s druge strane, dobro parirala rivalu, prije svega na sredini terena, ali bez nekoliko standardnih prvotimaca nije imala potreban kvalitet da zada završni udarac.

Otvorenog garda i jedni i drugi su ušli u meč, ali su samo polušanse Zvicera i Graovca izmamile uzdahe domaćih navijača.

- Težak i naporan ritam utakmica srijeda-subota uticao je na nešto lošije izdanje oba tima. Po teškom terenu nismo uspjeli da dođemo do naše prepoznatljive pas igre, pa smatram da je krajnji remi možda i najrealniji ishod meča. Nisam mogao da računam na sedam standardnih prvotimaca i predstojeća pauza u šampionatu će nam mnogo značiti da neke od njih vratimo u trenažni proces – istakao Miodrag Vukotić, trener Mladosti.

U drugom poluvremenu viđena je borbenija malo kvalitetnija fudbalska predstava, u kojoj je bilo evidentno da domaćin želi sva tri boda. Da se defanzivac Petrovca Čelebić malo bolje snašao u šesnaestercu Mladosti u 54. minutu, lako je moglo biti 1:0.

Dvije najozbiljnije prilike domaćin je imao u sudijskoj nadoknadi i u oba navrata golman Marčelja bio je uspješniji od napadača Petrovca Kladnika i na taj način sačuvao svoju mrežu.

- Nisam nezadovoljan remijem, mada je naporan ritam uticao i na moju ekipu. Vidjeli smo sličnu fudbalsku predstavu kao i prije sedam dana, a i nama će pauza u šampionatu dobro doći da malo osvježimo igrački kadar. Osim prvenstva imamo i obavezu u Kupu, što znači da ćemo za dva mjeseca odigrati čak 13 utakmica, a za takav ritam vam treba veliki fond igrača – istakao je Milorad Malovrazić, trener Petrovca.

Bonus video: