Budućnost na minus jedan, Petrović: Ovo smo priželjkivali! (foto, video)

Petrović u Baru (1:2) prelomio utakmicu izmjenama. Umjesto kapitena Vukovića i Brnovića, u 52. minutu ušli Rotković i Vučić
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.03.2011. 16:40h

Prvo kolo posljednjeg kruga šampionata imalo je idealan scenario po Budućnost - Podgoričani su slavili u Baru (2:1) i iskoristili brodolom Mogrena u Nikšiću da deset kola prije kraja prvenstva priđu Budvanima na samo bod!

Slijedi 14-dnevna pauza u prvenstvu, ali je borba za titulu definitivno otvorena.

"Ovo smo i priželjkivali, pobijedili smo i prišli Mogrenu na samo bod. Sada mirno idemo na pauzu, idemo da se spremimo da budemo još bolji", rekao je Petrović, koji je današnju pobjedu u Baru opisao kao najvažniju u dosadašnjem dijelu sezone.

A do najvažnije pobjede, četvrte u gostima u drugoj polusezoni, Podgoričani su došli nakon pravog trilera koji je gledan po lošem terenu na barskoj Topolici. Podgoričani su na poluvremenu gubili sa 1:0, a negativan rezultat iz Nikšića (Mogren je vodio sa 1:0) dodatno je najveći crnogorski klub približavao ivici ambisa.

Bilo je to vjerovatno najgore poluvrijeme koje je Budućnost odigrala ovog proljeća - nesigurno i riskantno u odbrani, sporo i bezidejno na sredini i totalno bezopasno u napadu. Igra između dva šesnaesterca više je prijala domaćinu, koji je u 32. minutu nakon greške Onguenea, šuta Gačevića, odbrane Banovića i sjajne reakcije napadača Savića (udarac iz poluvoleja) poveo sa 1:0.

Na početku drugog poluvremena Budućnost je bila u mat poziciji, Savić je izašao sam ispred Banovića, imao veliku šasnu da poveća na 2:0, ali je njegov lob udarac završio pored gola.

Taj, ali i detalj koji je uslijedio koji minut kasnije (umjesto kapetana Vukovića i Brnovića ušli Rotković i Vučić), uticali su da meč kraj obale Jadrana odjednom dobije drugi tok.

Budućnost je zaigrala puno bolje, ali i bila konkretna u napadu. Bošković je u 59. minutu nakon sjajnog pasa Orahovca izašao sam na golmana Dacića i iz drugog pokušaja uspio da ga savlada za, u tom trenutku, minus tri u odnosu na Mogren (Sutjeska je u međuvremenu preokrenula).

To, naravno, nije bilo sve od podgoričkog kluba, poklon Sutjeske je morao da se iskoristi, pa je nakon šanse Rotkovića i odbrane Dacića napadač Stefan Mugoša skrenuo loptu u mrežu poslije kornera Orahovca. Gol za potpuni preokret i neopisivo slavlje Podgoričana.

"Očajno smo odigrali prvo poluvrijeme, što je moglo skupo da nas košta. Rekao sam fudbalerima na poluvremenu da Budućnost tako ne smije i ne može da igra. Fudbaleri su reagovali pozitivno i u nastavku odigrali sa srcem i karakterom", kazao je Petrović.

Njegov kolega na klupi Bara Zlatko Kostić smatra da je pobjeda njegovog nekadašnjeg kluba - nezaslužena.

"Budućnost nije bila bolja, nakon 1:0 za nas imali smo veliku šansu da riješimo utakmicu, ali kao što to obično biva u fudbalu, nakon promašene prilike stigla nas je kazna", kazao je Kostić.

Bila je ovo druga pobjeda Budućnosti nad OFK Barom ovog proljeća, nakon trijumfa pod Goricom u 92. minutu.

Nakon 14-dnevne pauze, Budućnost dočekuje Lovćen.