Mesi: U Barseloni do kraja karijere

"Moj cilj je da ostanem u tom klubu do kraja, zapravo skoro do kraja. Volio bih da posljednje igračke dane provedem u Argentini!", kazao je Mesi u intervjuu za Skaj sport.
0 komentar(a)
Mesi, Foto: Reuters
Mesi, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.03.2011. 13:37h

Želja je svih bogatih klubova Evrope, ali po svemu sudeći ostaće samo san – Lionel Mesi u intervjuu za Skaj sport kaže kako nema namjeru da napusti Barselonu.

“Završiću karijeru u Barseloni! Moj cilj je da ostanem u tom klubu do kraja, zapravo skoro do kraja. Volio bih da posljednje igračke dane provedem u Argentini. To je moj san”, kaže Mesi, odbacujući mogućnost da pređe u Inter, s obizom da je argentinski as velika želja Masima Moratija, predsjednika aktuelnog prvaka Evrope.

“Hvala Moratiju, koji uvijek lijepo priča o meni. Drago mi je da jedna tako važna osoba puno cijeni moje kvalitete”.

Nikad u Realu

“Nikad neću igrati u Realu. Niti u bilo kojoj drugoj evropskoj ekipi. Volio bih da ostanem zauvijek u Barseloni, ali znam isto tako da je nemoguće predvidjeti šta se sve može dogoditi u karijeri jednog fudbalera".

Maradona je jedinstven

“Ne vjerujem da mogu da se poredim sa Maradonom, jer je on bio jedinstven. Dijego je Dijego, ne postoje njemu slični. Ja mislim samo da igram kako bih bio ponosan na moju karijeru i ostavio trag u svijetu fudbala i pomogao Barseloni i reprezentaciji Argentini".

Mesi ističe da ga ne opterećuje činjenica da Argentina nije uspjela osvojiti Mundijal u Južnoj Africi (Argentina je poražena u četvrtfinalu od Njemačke 4:0).

“To je prije razočaranje za mene. Nadali smo se da možemo dalje dogurati od četvrtfinala, da možemo do finala i titule. Tužan sam zbog toga, jer smo svi bili ubijeđeni da možemo do uspjeha”

Odličan odnos sa Gvardiolom

“Kada je Gvardiola postao trener Barselone, neki su govorili da se nas dvojica ne slažemo, ali sve je to laž. Gvardiola se od početka odlično uklopio, sa svima je imao harmonične odnose, i napravio je kompaktnu cjelinu. Promijenio je mentalitet u svlačionici. Bili smo tužni jer dvije godine nijesmo ništa osvojili, ali nas je impresionirao obimom povjerenja koje je imao u sve nas. Zbog toga kasnije nijesmo mogli da ga razočaramo”.

Savjeti Ronaldinja značili puno

“Imao sam sjajan odnos sa njim, njegovi savjeti su bili veoma važni za mene, kao i oni koje sam dobijao od Deka, Silvinja, Mote…Svi su mi puno pomogli, ali pomenuti igrači na poseban način. Uvijek su me smirivali kad je trebalo, stalno su mi bili na raspolaganju i pomogli mi da lakše uđem u svijet profesionalaca. Zauvijek sam im zahvalan na tome, jer nije bilo lako biti prihvaćem u svlačionici sa tako puno vrhunskih igrača”.

Ibrahimović nije bio promašaj za Barselonu

“Ne vjerujem da je on bio promašaj za Barselonu. Sa njim smo osvojili prvenstvo. Svi znaju kako se završila priča između njega i kluba. Nije napustio Barselonu zbog razloga tehničke prirode, već iz drugih o kojima me ne interesuje da govorim. Nas dvojica smo se dobro slagali na terenu, Ibrahimović je postigao puno golova za nas, kaoo što je uvijek radio u karijeri”.

Nisam očekivao Zlatnu loptu

“Nijesam očekivao da ću je ponovo osvojiti. Svi su davali prednost Ćaviju ili Inijesti, i mislim da mi bilo zasluženo da je bilo ko od njih dvojice dobio to priznanje, jer su imali sjajnu sezonu, osvojivši i titulu prvaka svijeta sa Španijom. Zbog svega toga sam bio prijatno iznenađen nagradom, koja, bez dileme, predstavlja veliko zadovoljstvo".

Sa Ronaldom samo poštovanje, ništa više

“Sa njim imam normalan odnos. Poznajemo se, pozdravimo se kad se sretnemo na terenu. Među nama je uzajamno poštovanje, ništa više. Ne veže nas ništa posebno, kao što je to, recimo, slučaj sa mojim saigračima. Nikada, jednostavno, nijesmo produbili naše poznanstvo”, zaključio je Mesi.

Bonus video: