Lovćenu bi protiv Rudara i bod valjao

Svjesni smo i da bi nam bod iz današnjeg susreta mnogo značio. Ono što znam je da nećemo kalkulisati – kaže trener Cetinjana Marko Marković.
0 komentar(a)
FK Lovćen, Foto: Boris Pejović
FK Lovćen, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.03.2011. 22:42h

Iako su fudbaleri Lovćena ove sezone „lagano“ prolazili sa Pljevljacima, imajući u vidu da su im u prvom meču u gostima uzeli bod, a onda ih dobili na Obilića poljani, u sjutrašnjem meču neće biti opuštanja. Čak šta više, Cetinjani znaju da ih očekuje vrlo težak zadatak protiv aktuelnog šampiona.

Trener Lovćena Marko Marković poručuje da je njegova ekipa u dosadašnjem dijelu sezone pokazala da može da se nosi ravnopravno sa svima, pa će to uraditi i protiv Rudara.

- Rudar je odlična ekipa, izvanredno vođena sa klupe. Suvišno je govoriti o kvalitetu osvajača duple krune. Pljevljaci su favoriti u sjutrašnjem meču. Biće nam veoma teško. Kada igrate sa šampionom, nerealno je obećavati pobjedu. Svjesni smo i da bi nam bod iz današnjeg susreta mnogo značio. Ono što znam je da nećemo kalkulisati. Igraćemo od početka otvoreno, sa željom i namjerom da trijumfujemo. Volio bih da protiv Pljevljaka naša odbrana još jednom bude na visini zadatka i sačuva našu mrežu, a da u fazi napada makar jednom uspijemo da loptu pošaljemo u mrežu gostiju – kaže trener Cetinjana Marko Marković.

Rudar, s druge strane, gostuje Lovćenu nakon promjenljive i izuzetno čudne serije - Pljevljaci su poraženi od Mladosti u gostima i Grblja na svom stadionu, ali su između ta dva meča slavili protiv Budućnosti u Podgorici.

Tako se trener Nebojša Vignjević uoči puta na Cetinje, kako kaže, najviše pribojava svoje ekipe.

- Igramo u sistemu toplo-hladno i ne znam koje će od ta dva izdanja moja ekipa prikazati na Cetinju. Dakle, ne plašim se ni domaćeg, ni gostujućeg terena, već isključivo svoje ekipe - kaže Vignjević.

Meč protiv Grblja raspršio je snove da Pljevljaci mogu da se umiješaju u trku za titulu, koji su se nakratko pojavili nakon pobjede protiv Budućnosti u Podgorici. Zato je osvajanje što više bodova i očuvanje trećeg mjesta, uz juriš na trofej u Kupu, isključivi cilj šampiona do kraja sezone.

- Biće teško protiv Lovćena, jer su domaćinu potrebni bodovi, ali se uprkos promjenljivoj formi nadam dobrom rezultatu - istakao je Vignjević.

Bonus video: